Alexandru Lazescu in Revista 22: Cum i-a altoit Victor Ponta pe frustratii si sadicii din educatie

Marti, 09 Iulie 2013, ora 22:52576 citiri
Alexandru Lazescu in Revista 22: Cum i-a altoit Victor Ponta pe frustratii si sadicii din educatie

Dorinta legitima de a reforma sistemul de educatie secundara nu exclude in niciun fel examinarea elevilor la standarde decente de exigenta.

"Va felicit pentru organizare, va felicit ca nu v-ati lasat impresionat de tot felul de frustrati care au satisfactii sadice ca pica nu stiu cati elevi", spunea Victor Ponta in debutul sedintei de guvern din joia trecuta (stiti despre ce e vorba, obisnuitul exercitiu de PR saptamanal de la Palatul Victoria!), adresandu-i-se ministrului Remus Pricopie.

Remarcabila isprava de vitejie a acestuia din urma, care trebuia neaparat impartasita intregii natiuni, era aceea ca prin alegerea unor "subiecte potrivite" notele de la examenul de evaluare nationala fusesera mai mult decat multumitoare pentru toata lumea: elevi, parinti, politicieni, scrie Revista 22.

Nu ca pe vremea de trista amintire a ministeriatului lui Daniel Funeriu, la care premierul a facut evident trimitere acuzandu-l ca "avea satisfactii sadice ca pica nu stiu cati elevi". Din fericire, insa, cosmarul a trecut. "Frustratii s-au dus unde le e locul", a conchis el cu satisfactie. Dupa care si-a enuntat, succint, viziunea despre educatia secundara: "Va anunt public sustinerea mea pentru ideea de a incerca sa facem examene normale pentru oameni normali".

Citeste mai mult despre Cum i-a altoit Victor Ponta pe frustratii si sadicii din educatie in Revista 22.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.