Admiterea la Universitatea Bucuresti - afla cum se organizeaza

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 16:03
6737 citiri
Admiterea la Universitatea Bucuresti - afla cum se organizeaza
Foto: Arhiva

Dupa ce oficialii din Educatiei au decis ca admiterea la facultate, pe baza notelor de liceu, ramane doar amintirea anilor trecuti, acum universitatile isi regandesc sistemul de admitere, fie ca se pregatesc sa introduca examene, fie ca isi schimba algoritmul de stabilire a mediei finale.

La Universitatea din Bucuresti modalitatea de admitere variaza in functie de forma de invatamant, domenii si specializari. Facultatile Universitatii din Bucuresti propun trei forme de admitere: pe baza mediei de la examenul de bacalaureat, concurs de admitere sau examen scris, se arata intr-un comunicat UniBuc, remis Ziare.com.

Absolventii de liceu pot intra, pe baza mediei generale de la Bacalaureat, la urmatoarele facultati si programe de studii: Administratie si Afaceri (Administratie publica, Administrarea afacerilor, Marketing), Biologie (Biologie, Biochimie, Ecologie si protectia mediului), Filosofie, Geografie (Geografie-Bucuresti ID, Geografia turismului - ID, Geografia mediului- ID), Geologie (Inginerie geologica, Geofizica), Istorie (Istorie, Istoria artei, Istorie - Sighisoara, Istorie), Limbi si Literaturi Straine (Filologie Clasica, Rusa, Slave, Maghiara, Rromani, Studii iudaice, Limbi moderne aplicate), Psihologie si Stiintele Educatiei (Pedagogie, Psihopedagogie speciala) si Teologie ortodoxa (Didactica, Asistenta sociala).

Admiterea la facultate: dosar sau examen? - Sondaj Ziare.com

La Universitatea Bucuresti, sunt si facultati care propun o formula mixta de admitere: o proba scrisa si media de la Bacalaureat sau notele de la disciplinele de la Bacalaureat relevante pentru domeniul ales de candidat, fiecare cu o anumita pondere.

Se poate intra baza examenului/test grila la urmatoarele facultati si programe de studiu: Drept (IF, ID): examen scris la disciplinele: Limba romana si Economie, Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Litere si Limbi si Literaturi Straine.

Facultatea: Greu de intrat, si mai greu de terminat - Examen de admitere si doua probe de licenta

Modificarile aduse anul acesta in privinta admiterii la facultate au luat in calcul acordarea unei ponderi mai mari examenului de bacalaureat. Cu exceptia facultatilor care organizeaza in mod traditional examen de admitere, facultatile care vor organiza de anul acesta probe scrise sau teste pentru admiterea la studiile de licenta propun ca bibliografie aceeasi tematica de studiu ca cea pentru bacalaureat, mai precizeaza comunicatul UniBuc.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#admitere Universitatea Bucuresti 2012, #admitere facultate examen , #facultati
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Cine nevoie de scoala are, toti pro-stii e primari ori patroni (de
Poza Ghita_Bizonu
Ghita_Bizonu
rank 3
Ar fi deajuns ca studentii sa fie examintai temeinic!!