32 de profesori au fost prinsi copiind la examenul de titularizare. Ei vor ramane fara catedra timp de un an

Joi, 30 Iulie 2020, ora 09:04
6440 citiri
32 de profesori au fost prinsi copiind la examenul de titularizare. Ei vor ramane fara catedra timp de un an
Foto: Unsplash

Un numar de 32 de cadre didactice au fost eliminate din concurs pentru ca au fost prinse copiind la proba scrisa de miercuri din cadrul examenului de titularizare. Ca urmare a acestei fraude, cadrele didactice vor ramane fara catedra anul scolar viitor.

La proba scrisa din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar, desfasurata miercuri, 29 iulie, in 123 de centre, s-au prezentat 27.002 candidati (89,67%) din cei 30.113 candidati inscrisi. Din promotia de absolventi ai anului 2020, au fost prezenti 2.724 de candidati.

2.145 (7,94%) de candidati dintre cei prezenti s-au retras, in conformitate cu prevederile metodologiei, iar 32 candidati au fost eliminati din concurs. Candidatii eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda nu vor fi repartizati pe posturi didactice/catedre in anul scolar 2020-2021, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

Niciunul dintre candidatii prezenti la proba scrisa nu a avut temperatura peste maximul admis in actualul context epidemiologic (37.3 grade Celsius).

Subiectele si baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte2020.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afisate in data de 4 august, la sediile inspectoratelor scolare si pe site-ul titularizare.edu.ro.

Contestatiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor scolare judetene sau transmise prin mijloace electronice, in zilele de 4 august, dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21:00, respectiv 5 august, pana la ora 12:00.

Rezultatele finale se afiseaza la sediile inspectoratelor scolare judetene si pe site-ul mentionat anterior, in data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina la proba scrisa minimum nota 7 (sapte), iar pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidatilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata, in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la proba scrisa, se realizeaza in sedinte publice sau online, organizate de catre inspectoratele scolare in intervalul 12 - 14 august.

Polițiștii care nu sunt în stare să conducă mașinile BMW ce le au la dispoziție. Examenul care le dă bătăi de cap
Polițiștii care nu sunt în stare să conducă mașinile BMW ce le au la dispoziție. Examenul care le dă bătăi de cap
Cu o situație ”specială” se confruntă Poliția Rutieră din Iași, care pune la dispoziție agenților mai multe autoturisme BMW, însă aceștia nu pot să le conducă. Autoturismele noi...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#cadre didactice, #titularizare, #catedra, #educatie, #examen , #educatie