Într-un oraș din țară elevii încep școala online. Motivul nu ține de rata de infectare

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 09:16 2649 citiri
Elev la școala online FOTO: Unsplash.com

Elevii din municipiul Giurgiu se întorc de luni, 3 ianuarie, la școala on-line. Autoritățile au decis ca școlile să rămână închise.

Motivul nu ține de rata de infectare ci lipsa banilor pentru plata combustibilului necesar încălzirii unităților de învățământ, potrivit Realitatea de Giurgiu.

Anunțul a fost făcut în ultima zi a anului 2021 de primarul municipiului, Adrian Anghelescu, care susține că începând cu data de 4 ianuarie nu mai poate fi plătit gazul necesar încălzirii orașului.

În aceste condiții, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Georgeta Stănescu, a confirmat că luni, 3 ianuarie, elevii de gimnaziu și de liceu din municipiul Giurgiu vor începe cursurile în sistem online, din cauza lipsei agentului termic.

Lipsa fondurilor necesare plății gazului pune sub semnul întrebării și încălzirea locuințelor din municipiu care sunt racordate la sistemul de încălzire centralizat al orașului, astfel că este foarte posibil ca, de luni, mii de apartamente din Giurgiu să rămână fără căldură în calorifere.

Cine începe școala pe 3 ianuarie

Elevii de gimnaziu și liceu revin la școală luni, 3 ianuarie. Pentru ei cursurile încep mai devreme pentru că sunt nevoiți să recupereze cele două săptămâni de vacanță forțată din luna noiembrie 2021.

Copiii de grădiniță încep cursurile pe 10 ianuarie și tot atunci merg și elevii din ciclul primar, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a. Pentru ei vacanța de iarnă a rămas nemodificată pentru că au fost trimiși doar pentru o săptămână în vacanță forțată în noiembrie, aceasta urmând să fie recuperată în aprilie, în timpul săptămânii Școala altfel, scrie edupedu.ro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News