Școli deschise în pandemie. Medicii spun că este un lucru bun, părinții se tem

Joi, 30 Septembrie 2021, ora 20:12 2447 citiri
Autoritățile evită trecerea cursurilor în online FOTO: Unsplash.com

Decizia autorităților de a menține deschise școlile și peste pragul de 6 la mie a incidenței infectărilor a împărțit părinții în două tabere.

Unii cred că este bine ca școlile să rămână deschise însă sunt și foarte mulți care spun că elevii ar trebui să treacă în mediul online pentru că se tem pentru sănătatea lor, potrivit Hotnews.ro. În acest context medicii spun că este un lucru bun pentru învățământ atâta timp cât se fac teste.

Cum văd medicii această soluție

Medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș spune că este o decizie bună, însă ar putea fi nevoie să fie reevaluată dacă va exista o explozie și mai mare a cazurilor.

Medicul admite că tuturor ne este mai teamă de această tulpină a virusului, însă că „trebuie să punem în balanță ceea ce ne dorim să obținem de la procesul de învățământ.”

La rândul său, medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, numit foarte recent consilier al ministrului Sorin Cîmpeanu, afirmă că decizia este una „bună”.

„Din păcate de pe poziția mea nu pot să detaliez nimic pentru că nu sunt în mijlocul discuției, argumentele au fost luate înainte să vin eu în această funcție”, a spus medicul.

„Ca om, ca tată, vă spun că este o decizie bună. Nu a fost luată de un singur om, ci pe baza consultării unor specialiști, mai ales medici. Ca atare, sunt convins că este o decizie bună. Modul în care ar trebui să se aplice este foarte limpede și limpede trebuie să fie mintea celor care o vor aplica. Este o părere personală. Ca medic, pentru că am experiență destul de bogată pot să îmi spun o părere, nu fac recomandări. Mă bucur că în România se iau măsuri adaptate la realitatea din prezent și nu la trecutul apropiat sau viitorul îndepărtat”, a spus acesta pentru HotNews.ro.

Părinții, pro și contra

Sunt părinți care se bucură de șansa copiilor de a merge fizic la școală, dar sunt și cei care se tem și condamnă autoritățile.

De altfel, Ana Maita, de la Asociația Mame pentru Mame, a protestat alături de alți câțiva reprezentanți a trei asociații de părinți în fața Ministerului Educației, apoi și în fața Ministerului de Interne, cu cosciuge de carton.

„Mesaj pentru Guvernul României: ne-am pus viitorul în mâinile vostre, dar nu putem pune şi viaţa copiilor noştri! Pentru că se pare că nu contează pentru voi! Închideţi grădiniţele şi şcolile! Copiii noştri nu sunt vaccinaţi. Nu pentru că nu vrem, ci pentru că încă nu se poate! Arataţi-ne că vă pasă!” a scris aceasta pe Facebook.

Vineri vor fi anunțate modificările făcute la ordinul comun Ministerul Educației- Ministerul Sănătății. Acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial cel mai târziu sâmbătă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News