Școlile și grădinițele private vor fi închise. Guvernul urmează să modifice eroarea din Hotărârea referitoare la învățământul particular

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 13:20 4343 citiri
Elevii din privat au putut merge la școală FOTO (generică) Unsplash.com

Luni, 25 octombrie, școlile și grădinițele private au putut să funcționeze din cauza unei erori în Hotărârea de Guvern care trimiterea tuturor elevilor în vacanță pentru următoarele două săptămâni.

Autoritățile au anunțat că în ședința executivului de la ora 11.00, HG va fi modificată, conform unei declarații a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Hotnews.ro.

Acest HG publicat vineri seară permitea ca unitățile de învățământ particulare să funcționeze cu prezență fizică, ca și până acum, deși pentru învățământul de stat a fost impusă o vacanță de două săptămâni începând de luni, iar pentru cele private Comitetul pentru Situații de Urgență decisese suspendarea prezenței fizice în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie.

Însă, dacă acest articol va fi modificat, atunci școlile și grădinițele private pot fi obligate să treacă în online

Astfel, articolul 8.1 din decizia CNSU va fi preluat în noul HG, modificat, iar grădinițele private vor avea posibilitatea să facă ore online, pentru că nu se suspendă decât prezența fizică, nu se impune și vacanță.

Ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, a declarat duminică seară că în cursul zilei de luni va fi remediată „scăparea” din hotărârea de guvern referitoare la grădiniţele şi şcolile private, astfel încât şi acestea să intre în vacanţă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Vă dați seama ce avans ar fi luat învățământul privat față de cel