Noi avertizări dramatice ale experților: Fenomenul La Nina va lovi. Niciun colț al Pământului nu va rămâne neatins VIDEO

Vineri, 20 Mai 2022, ora 05:38
6972 citiri
Noi avertizări dramatice ale experților: Fenomenul La Nina va lovi. Niciun colț al Pământului nu va rămâne neatins VIDEO
Schimbările climatice vor aduce o încălzire record pe Pământ FOTO / NASA

Un raport al Organizației Mondiale de Meteorologie (OMM) din cadrul Națiunilor Unite trage un serios semnal de alarmă pentru omenire în privința recordurilor din 2021 legate de schimbările climatice globale.

Astfel, cantitatea gazelor cu efect de seră, nivelul mări, căldura și aciditatea oceanelor au atins cele mai mari valori, prognozând o încălzire planetară dramatică, în următorii ani.

Raportul a confirmat, de asemenea, că ultimii șapte ani au fost cei mai călduroși din istorie, iar experții avertizează că încălzirea globală ”nu va lăsa niciun colț de pe Pământ neatins”, potrivit Daily Mail.

Cei patru indicatori cheie ai schimbărilor climatice globale au atins niveluri record anul trecut, a dezvăluit raportul OMM. Secretarul general al organizației, profesorul Petteri Taalas a spus că este o dovadă suplimentară că ”clima noastră se schimbă în fața ochilor noștri”.

El a adăugat că este ”doar o chestiune de timp, până să vedem un alt an cel mai călduros, înregistrat vreodată”. Documentul prezintă faptul că cei șapte ani cuprinși între 2015 și 2021, au fost cei mai fierbinți ani de la revoluția industrială, 2016 a doborât recordul, iar fenomenul La Nina a lovit necruțător în 2021.

O descoperire ce i-a lăsat perplecși pe astronomi: Misterioase ziduri găsite în spațiu VIDEO

Vremea extremă – ”fața” de zi cu zi a schimbărilor climatice - a creat șocuri alimentare și de apă, a strămutat milioane de oameni și a provocat pierderi economice de miliarde de dolari în 2021, când temperaturile globale au ajuns să depășească cu 1,1 grade Celsius pe cele din secolul al XIX-lea.

Raportul OMM este încă un semn clar că activitățile umane provoacă schimbări la scară planetară pe uscat, în oceane și în atmosferă, cu ramificații dăunătoare și de lungă durată pentru dezvoltarea durabilă și ecosisteme.

NASA a anunțat un fenomen incredibil: Locul unde poți vedea răsăritul și apusul soarelui, la fiecare 90 de minute VIDEO

”Căldura provocată de gazele cu efect de seră induse de omenire va încălzi planeta pentru multe generații viitoare”, a spus Taalas.

Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
În vreme ce unele părţi ale Greciei au devenit portocalii, marţi, 23 aprilie, din cauza prafului saharian, Finlanda s-a confruntat cu o săptămână de aprilie neobişnuit de... albă....
#schimbari climatice, #schimbari climatice incalzire globala, #incalzire globala, #incalzire globala efecte, #El Nina , #fenomen