Stațiunea din România considerată de lux de către români, printre cele mai ieftine opt destinații de schi din Europa

Vineri, 17 Noiembrie 2023, ora 08:31
34659 citiri
Stațiunea din România considerată de lux de către români, printre cele mai ieftine opt destinații de schi din Europa
Poiana Brasov, considerrată stațiune de lux în România, apreciată drept printre cele mai ieftine destinații de schi din Europa. FOTO Captura video

Skyscanner a prezentat o listă cu unele dintre cele mai bune destinații de schi cu buget redus, pentru cei care doresc să experimenteze pârtiile, dar sunt atenți și la costuri. Multe dintre locațiile prezentate sunt „locuri sub radar”, conform englezilor, adică mai puțin cunoscute, deci sunt mai accesibile. Și cum sezonul de schi se apropie rapid, turiștii englezi sunt ghidați spre aceste „stațiuni” mai ieftine.

Laura Lindsay, expert în destinații și tendințe Skyscanner, spune:

„Cuvintele „călătorie la schi” pot face ca orice cont bancar să „tremure”. Dar să te distrezi uimitor pe pârtii nu trebuie să coste o mică avere. Aceste stațiuni de schi mai puțin populare din Europa oferă o mulțime de distracții în schimbul lirelor tale prețioase”.

Drept urmare, acestea sunt cele mai bune opt destinații de schi cu buget redus pentru 2023, împreună cu cele mai ieftine prețuri, conform analizei Skyscanner

Les Houches, Franța

Laura spune: „Les Houches din Franța este perfect pentru schiorii de agrement, cu priveliștea sa uimitoare asupra Văii Mont Blanc – în plus, dacă sunteți în căutarea unui ritm puțin mai rapid, atât în ceea ce privește après-ul, cât și în ceea ce privește pârtiile, Chamonix este la doar 8 km distanță”.

2. Vogel, Slovenia

Aceasta este o opțiune mai potrivită pentru familii, oferind pârtii mai liniștite și împrejurimi uimitoare. Laura spune: „Cu vedere la Lacul Bohinj, acest loc din Slovenia face parte din parcul național Triglav, oferind o excursie frumoasă și liniștită”.

3. Jasná Nízke Tatry, Slovacia

„Pentru o gamă mai largă de piste, Jasná Nízke Tatry din Slovacia se mândrește cu facilități de schi de clasă mondială, fără aglomerație. Este, de asemenea, cea mai mare stațiune de schi din Slovacia – găzduiește peste 1.000 de metri de pârtii și pârtii”, spune expertul Skyscanner.

4. Livigno, Italia

Laura explică că zona Livigno oferă pârtii excelente pentru schiorii de nivel mediu. Ea spune: „Pentru aventurile în afara pistei, nu căutați mai departe decât Livigno, Italia. Are un parc de distracții excelent, cu trambuline de dimensiuni profesionale, precum și alte distracții pentru simplii muritori”.

5. Söll, Austria

„La celălalt capăt al spectrului, Söll din Austria este relativ liniștit și accesibil, deci ideal pentru familii și schiori noi”, adaugă Laura. „Pentru cei care nu sunt la curent, Söll este un mic sat din Tirol, adesea umbrit de Kitzbuhel – ceea ce înseamnă că este încă relativ liniștit și accesibil. Muzică pentru urechile celor care vor să economisească bani”.

6. Grandvalira, Andorra

„În timp ce majoritatea se îndreaptă spre Alpi pentru a schia, unii localnici din Franța și Spania preferă să rămână în sud-vest”, explică Laura. „Acest paradis montan este cel mai mare din Andorra, cu peste 210 km de piste. Dar există și distracție departe de pârtii, cu tiroliană, coaster alpin și o zonă freerică de care să te bucuri“.

7. Borovets, Bulgaria

„Alături de verii săi, Bansko și Pamporovo, stațiunea de schi Borovets este ideală pentru un vânător de chilipiruri. Este, de asemenea, un loc pentru cei care se bucură de après, la fel de mult ca și de schi”. Laura continuă: „Prețul pentru mâncare și băutură pe pârtii și în jurul lor este rezonabil și este popular printre schiori mai tineri, care vin la petrecere. Borovets din Bulgaria este, de asemenea, cunoscut pentru après-ski-urile lui pline de viață, dacă asta cauți”.

8. Poiana Brașov, România

„Poiana Brașov este cea mai mare stațiune montană din România și este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase – cu pante strălucitoare și pini ca fundal. În plus, cu 24 km de pârtii de schi, sunt multe în care să te blochezi”. Laura continuă: „Stațiunea are o mulțime de opțiuni de cazare și restaurante, cu preparate tradiționale românești și vin fiert care îți țin de cald noaptea. Dacă sunteți în căutarea unor excursii de o zi departe de pârtie, vă aflați la doar 14 km de orașul medieval Brașov și la 23 km de Castelul lui Dracula”, potrivit bizbrasov.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#schi, #statiuni schi, #statiuni schi Europa, #Poiana Brasov , #stiri vacanta