Noua schemă de ajutor pentru facturile la energie și gaze va intra în vigoare la 1 aprilie. Anunțul lui Virgil Popescu VIDEO

Joi, 10 Martie 2022, ora 21:05 4268 citiri
Potrivit guvernului, noua schemă de ajutor va fi valabilă un an FOTO Facebook / Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat joi, 10 martie, că ordonanţa de urgenţă cu privire la schema de ajutor la energie electrică şi gaze naturale ce urmează să fie aplicată de la 1 aprilie va fi aprobată săptămâna viitoare.

”Astăzi, la Guvern, am avut o întâlnire pentru măsurile pe care le vom aplica începând cu data de 1 aprilie pe energie, o întâlnire la care au participat Autoritatea de Reglementare în Energie şi actorii din piaţă - furnizorii şi distribuitorii”, a spus Popescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul a adăugat că în acest weekend vor fi finalizate consultările ”cu toţi actorii din piaţă”.

”Ministerul Energiei avea finalizată partea de ordonanţă de urgenţă cu privire la măsurile pe care premierul le-a şi prezentat. Până mâine aşteptăm de la Autoritatea de Reglementare să integrăm în ordonanţa de urgenţă nişte lucruri care se referă la tarifele de reglementare. Finalizăm consultarea în cursul acestui weekend cu toţi actorii din piaţă, iar săptămâna viitoare vrem să aprobăm această ordonanţă de urgenţă, în aşa fel încât începând cu 1 aprilie să avem în funcţiune noua schemă de ajutor pentru români la preţul energiei electrice şi a gazelor naturale”, a precizat Virgil Popescu.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, măsurile vor fi valabile un an.

”Am decis noile măsuri pentru protejarea populaţiei şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi la gaze naturale. Aceste măsuri vor fi aplicate timp de un an de zile, vor asigura ta predictibilitatea şi stabilitatea de care cetăţenii şi mediul de afaceri au nevoie”, a mai afirmat premierul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii