Ghid de cumpărare a scaunelor pentru sufragerie: idei și sfaturi

Advertorial
Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 17:40
4423 citiri
Ghid de cumpărare a scaunelor pentru sufragerie: idei și sfaturi
FOTO: Shutterstock.com

Vrei să-ți amenajezi camera de zi într-un stil fresh, care să dea valoare locuinței tale? Te ajutăm să-ți alegi cele mai bune scaune de sufragerie, printr-un ghid de cumpărare a pieselor de mobilier care să-ți ofere confort și relaxare.

Decide stilul de amenajare pentru camera de zi

Primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de cumpărarea scaunelor este să alegi stilul de design interior pentru sufrageria ta. Această decizie determină caracteristicile generale ale obiectelor din cameră: masă, scaune, canapea, bibliotecă, dulapuri, corpuri de iluminat, draperii, decorațiuni.

Cele mai populare stiluri de amenajare a livingului sunt: stil rustic, tradițional, elegant, glam, contemporan, minimalist, industrial, scandinav, shabby chic, eclectic. Urmează sfaturile specialiștilor în decorațiuni interioare și alege scaune de lemn pentru sufragerie în stil tradițional, scaune capitonate pentru livinguri elegante sau scaune cu picioare metalice, dacă îți dorești o cameră de zi în stil minimalist.

Alege materialele potrivite pentru scaune de sufragerie

Ai la dispoziție o gamă largă de materiale pentru scaune de living: lemn, plastic, metal, ratan, structuri compozite. Ia în considerare caracteristicile funcționale atunci când alegi scaune de sufragerie: să fie rezistente și corect asamblate, iar finisajele să fie fără cusur.

Poți să optezi pentru scaune tapițate, ca să creezi un ambient clasic, elegant. Dacă vrei să te relaxezi într-o sufragerie minimalistă, alege scaune moderne pentru living, cu forme rotunjite și culori vii, care să învioreze atmosfera din încăpere.

Pentru o cameră de zi în stil shabby chic se potrivesc scaune de ratan, cu perne decorative și mici cuverturi texturate. Vei alege scaune cu tapițerie de catifea dacă vrei să amenajezi un living elegant, iar inserțiile metalice aurii vor da o tentă glam întregului decor.

Stabilește mărimea potrivită pentru scaunele din living

Măsoară dimensiunile camerei și realizează o schiță cu amplasarea pieselor de mobilier, în fiecare porțiune a sufrageriei. Astfel vei estima mărimea adecvată pentru scaunele din living, ca să nu cumperi modele prea voluminoase. Vei avea nevoie de un set de scaune pentru dining, de scaune fotoliu în zona de relaxare și de scaune taburet, pe care le așezi lângă măsuța de cafea, în colțurile camerei.

Ia în considerare înălțimea spătarului, lățimea și forma șezutului, înălțimea față de sol a scaunului. Aceste caracteristici sunt disponibile în descrierea produselor de pe site-urile cu articole de mobilă și reprezintă criterii importante în alegerea celor mai bune scaune de sufragerie.

Trebuie să realizezi un echilibru între spațiul disponibil din camera de zi și dorința de a achiziționa scaune de living mari, confortabile. Nu uita că vei avea nevoie și de căi de acces spre ușă, balcon sau canapea. Cumpără scaune de sufragerie potrivite pentru dimensiunile încăperii și urmează un stil unitar în amenajarea livingului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scaune, #scaune living, #scaune sufragerie , #decoratiuni interioare