Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegerea scaunului de gaming pentru adolescenți: 3 aspecte importante

Advertorial
Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 19:32
4566 citiri
Alegerea scaunului de gaming pentru adolescenți: 3 aspecte importante
FOTO: Shutterstock.com

Dacă adolescentul din familia ta este pasionat de jocuri video, unul dintre cele mai utile cadouri cu care îl poți surprinde este un scaun de gaming. Acesta va asigura tot confortul necesar în timpul orelor prelungite petrecute la calculator, promovând inclusiv o postură cât mai corectă. În plus, poate diminua presiunea resimțită de anumite încheieturi atunci când adolescentul petrece zeci de minute în aceeași poziție și poate contribui la prevenirea durerilor de spate și de gât.

Pentru a face o alegere cât mai bună atunci când ești în căutarea unui scaun de gaming potrivit pentru adolescenți, ar trebui să ții cont de trei aspecte importante.

1. Dimensiunile scaunului

Pentru ca scaunul de gaming ales să fie cât mai confortabil, este important ca dimensiunile sale să fie adecvate pentru forma corpului, înălțimea și greutatea adolescentului în cauză. De cele mai multe ori, atunci când explorezi diversele modele de scaune de gaming disponibile, vei putea afla mai multe detalii despre specificații precum lățimea și adâncimea șezutului sau lățimea și înălțimea spătarului.

Este important să evaluezi aceste dimensiuni cu atenție pentru că, de regulă, nu sunt ajustabile. Totodată, trebuie să te asiguri că valorile minime/maxime ale elementelor ajustabile pot asigura un nivel potrivit pentru nevoile adolescentului în cauză. Nu uita să verifici și greutatea maximă suportată.

2. Materialul din care este confecționat

Confortul experimentat în scaunul de gaming ales variază semnificativ și în funcție de tipul de material din care acesta este confecționat. Acest aspect influențează și durabilitatea produsului achiziționat. Spre exemplu, un cadru din oțel va oferi un nivel de suport superior, va fi rezistent la coroziune și va putea fi utilizat fără probleme de persoane cu o greutate de până la 150kg.

În același timp, buretele întrebuințat pentru pernele care asigură suport adecvat în diverse zone ale corpului poate influența considerabil nivelul de confort resimțit după ore de utilizare. Este preferabil un tip de burete care a fost testat corespunzător și a demonstrat deja că rezistă excelent la deformări repetate.

Trebuie să ții cont și de tipul de tapițerie. De regulă, pielea naturală este o alegere excelentă pentru că permite corpului să respire, este impermeabilă și durabilă, dar implică un cost mai mare. Alternativa este pielea artificiala. Aceasta este mai accesibilă ca preț și durabilă, dar în timpul zilelor cu temperaturi ridicate se poate încălzi rapid. O a treia opțiune este reprezentată de scaunele de gaming cu huse din material textil sau plasă. Acestea rămân deosebit de confortabile chiar și atunci când vremea este călduroasă, dar se pot păta și deteriora mai ușor.

3. Tipul de ajustări posibile

Pentru ca modelul de scaun de gaming pentru adolescenți selectat să se potrivească perfect cu biroul disponibil, este important să asigure ajustarea înălțimii. Este preferabil să dispui și de un mecanism care poate asigura înclinarea scaunului. Atunci când înălțimea șezutului și gradul de înclinare al spătarului pot fi controlate independent, corpul va beneficia de o poziție corectă de fiecare dată. Impactul pozitiv este sesizabil în special în timpul perioadelor îndelungate de utilizare.

Există inclusiv modele care permit rabatarea spătarului până la 180 de grade, asigurând mai multă flexibilitate decât scaunele de birou obișnuite care de regulă pot fi înclinate doar până la 135 de grade. Prin urmare, scaunul de gaming ales va fi ideal atât pentru sesiuni de gaming, cât și pentru momente de relaxare completă.

Ține cont de aceste trei aspecte importante atunci când achiziționezi scaunul de gaming ideal pentru adolescentul pe care vrei să îl surprinzi și vei putea face o alegere potrivită cu ușurință. Nu uita de funcții suplimentare precum iluminarea LED RGB care poate asigura corelarea scaunului cu alte accesorii de gaming preferate.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#scaun gaming, #alegere scaun gaming , #stiri life style