Alertă în Marea Britanie. Șase copii au murit din cauza infecției cu streptococul A, care provoacă scarlatina. Explicația medicilor pentru explozia de cazuri

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 12:24
3013 citiri
Alertă în Marea Britanie. Șase copii au murit din cauza infecției cu streptococul A, care provoacă scarlatina. Explicația medicilor pentru explozia de cazuri
Alertă în spitalele din Marea Britanie din cauza numărului crescut de cazuri de scarlatină FOTO Pixabay

Alertă în Marea Britanie, din cauza înmulțirii cazurilor de infecție cu Streptococul A în rândul copiilor. În ultimele săptămâni au murit 6 copii cu vârsta de sub 10 ani.

Părinții din Marea Britanie sunt îndemnați să aibă grijă de simptomele infecției cu streptococ A la copiii lor, după ce oficialii din domeniul sănătății au dezvăluit că o creștere a cazurilor a dus la moartea a șase copii.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a emis vineri seară o alertă rară după o creștere a cazurilor în toată țara, spunându-le părinților să caute ajutor medical cât mai curând posibil dacă detectează semne la copiii lor, pentru a împiedica infecția să devină gravă.

Simptomele includ durere în gât, febră și infecții minore ale pielii. În cele mai multe cazuri, oamenii pot fi tratați cu antibiotice și se pot recupera complet.

În cazuri rare, totuși, streptococul A poate deveni o boală gravă și oricine are febră mare, dureri musculare severe, durere într-o zonă a corpului și vărsături sau diaree inexplicabile ar trebui să solicite ajutor medical de urgență.

Unul sau doi copii sub vârsta de 10 ani mor din cauza streptococului A de obicei pe timpul iernii, dar în acest an cinci copii din Anglia și unul din Țara Galilor și-au pierdut deja viața în acest sezon.

Ce spun medicii

Creșterea cazurilor și a deceselor a fost cel mai probabil legată de cantitățile mari de bacterii circulante și de amestecarea socială crescută, au spus ei.

Streptococul A poate provoca o serie de probleme de sănătate diferite, inclusiv o infecție a pielii, faringite streptococi și scarlatina.

Marea majoritate a infecțiilor sunt relativ ușoare, dar bacteriile pot provoca și o boală care pune viața în pericol, numită boală streptococică invazivă de grup A (iGAS).

UKHSA a declarat vineri seara că recent a existat o creștere semnificativă a cazurilor de scarlatina. Au fost 851 de cazuri raportate în săptămâna 14-20 noiembrie, comparativ cu o medie de 186 pentru aceeași perioadă din anii precedenți, potrivit theguardian.com

Au existat, de asemenea, 2,3 cazuri de iGAS la 100.000 de copii cu vârsta cuprinsă între unu și patru ani în Anglia în acest an, comparativ cu o medie de 0,5 în sezoanele pre-pandemice din 2017 până în 2019, a spus agenția. Au existat, de asemenea, 1,1 cazuri la 100.000 de copii cu vârsta cuprinsă între cinci și nouă ani, în comparație cu media pre-pandemică de 0,3.

În timpul ultimului sezon de vârf pentru infecția cu streptococ A, în 2017/18, au existat patru decese la copii sub 10 ani în Anglia în acest moment al sezonului. Anul acesta cifra este de cinci.

Agenția a confirmat vineri că un copil care a urmat școala primară St John din Ealing, vestul Londrei, a murit de streptococ A și, de asemenea, a reieșit că părinții unui băiețel de patru ani din Buckinghamshire au spus că a murit din cauza asta.

Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Mulți tineri fac față cu greu cheltuielilor cotidiene și sunt sprijiniți financiar de părinți. Aceștia fie le oferă diferite sume de bani, fie le cumpără casă sau mașină. Ajutorul...
#scarlatina, #copii, #copii morti, #infectie, #spitale, #anglia , #Marea Britanie