Boris Johnson pierde doi consilieri importanți după scandalul petrecerilor de sărbători

Vineri, 04 Februarie 2022, ora 07:08
1393 citiri
Boris Johnson pierde doi consilieri importanți după scandalul petrecerilor de sărbători
Premierul britanic Boris Johnson FOTO Hepta

Premierul britanic Boris Johnson a pierdut joi doi consilieri influenţi în urma scandalului petrecerilor de sărbători din Downing Street din perioada lockdownului (partygate), informează AFP.

Munira Mirza, directoarea Unităţii Politici din Downing Street, a fost prima care şi-a anunţat plecarea, urmată de directorul Departamentului de comunicare, Jack Doyle, despre care se crede că a participat la una din aceste petreceri.

Munira Mirza i-a reproşat premierului Boris Johnson că a lansat o acuzaţie "înşelătoare" la adresa liderului opoziţiei atunci când s-a apărat în Parlament, după publicarea unui raport intern copleşitor despre reuniunile din Downing Street. Boris Johnson l-a acuzat atunci pe liderul laburist Keir Starmer că i-a permis defunctului pedofil Jimmy Savile, fostă vedetă a BBC, să scape de justiţie atunci când s-a aflat la conducerea parchetului britanic. Recurgerea la această acuzaţie, răspândită în cercurile conspiraţioniste şi de extremă dreaptă, a provocat indignare.

Keir Starmer l-a acuzat, la rândul său, pe Boris Johnson că repetă teorii conspiraţioniste fasciste pentru a câştiga în mod ieftin capital politic.

"Nu a existat un fundament rezonabil sau just pentru această afirmaţie", a scris Munira Mirza în scrisoarea de demisie publicată pe site-ul revistei The Spectator. A fost o "referire partizană şi nepotrivită într-un cazul îngrozitor de abuzuri sexuale asupra copiilor", a spus ea."Nu v-aţi cerut scuze pentru impresia înşelătoare pe care aţi lăsat-o" în pofida unei solicitări în acest sens, a continuat ea.

Fost membră a defunctului Partid Comunist Revoluţionar, Munira Mirza a lucrat cu Boris Johnson în perioada în care acesta a fost primar al Londrei, între 2008 şi 2016.

Downing Street a confirmat plecarea celor doi consilieri şi a subliniat "recunoştinţa" premierului Boris Johnson faţă de aceşti doi foşti consilieri pentru "contribuţia lor la guvernare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Antrenorul clubului Vasco da Gama din Rio de Janeiro, argentinianul Ramon Diaz, a pus, miercuri, sub semnul întrebării prezenţa unei femei la conducerea arbitrajului video, o declaraţie care a...
#scandal, #Boris Johnson, #consilier, #premier britanic , #stiri Boris Johnson