Scandal în USR după ce 700 de membri s-au plâns că nu au putut vota la alegerile pentru filiala din diaspora. Schimb de replici între Ghinea și Ramona Strugariu

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 20:45
8352 citiri
Scandal în USR după ce 700 de membri s-au plâns că nu au putut vota la alegerile pentru filiala din diaspora. Schimb de replici între Ghinea și Ramona Strugariu
USR Diaspora a mai fost implicată într-un conflict major anul trecut FOTO Colaj Ziare.com / Facebook

Alegerile pentru noul birou de conducere a USR Diaspora au stârnit un nou scandal după ce aproximativ 700 de membri s-au plâns că nu pot vota, iar Biroul Național (BN) al partidului a refuzat o propunere pentru a rezolva situația. Conflictul a culminat cu un schimb de replici între europarlamentarul Ramona Strugariu și fostul ministru Cristian Ghinea.

Alegerile pentru USR Diaspora au avut loc weekendul trecut, Dan Enache fiind ales cu 57% din voturile exprimate pe parcursul scrutinului online. Votul nu a fost fără incidente, iar mai mulți membri USR s-au plâns că tabăra Barna din USR, majoritar în BN a refuzat să investigheze faptul că peste 700 de membri ai filialei nu au putut vota.

Potrivit regulamentului intern al partidului, adresele de e-mail ale membrilor trebuie validate pe o platformă internă a partidului înainte să-și poată exprima votul. Cu toate astea, numeroși membri au acuzat că nu au fost informați cu privire la acest aspect și au acuzat conducerea că a încercat să ascundă aceste detalii în comunicările interne.

După ce situația a ajuns la urechile conducerii centrale, președintele formațiunii Dacian Cioloș a pus pe ordinea de zi a Biroului Național USR o propunere prin care s-ar fi extins posibilitatea de validare a adreselor de e-mail până la data scrutinului. Cu toate astea, propunerea a căzut la vot, cu 14 voturi „împotrivă” și 11 „pentru”. În BN-ul USR, structură care decide practic toate deciziile interne ale partidului, majoritatea este deținută de Dan Barna alături de apropiații acestuia.

Valeriu Nicolae: „Gașca Ghinea, Drulă, Barna a mai câștigat o dată”

Rezultatul votului a nemulțumit o parte din USR Diaspora, care a acuzat că „team Barna” a încercat să-și pună un apropiat la conducerea filialei. Mai mult, aceștia susține că respingerea propunerii de extindere a perioadei de validare contravine protocolului de fuziune USR PLUS și a Statutului noului partid.

Situația a fost comentată și de către activistul Valeriu Nicolae, fost membru PLUS, care atrage atenția că astfel de manevre nu contribuie la reforma clasei politice ci „distruge speranța”.

„Echipa Ghinea, Drulă, Barna cea care controlează Biroul Național a votat ilogic dar previzibil în bloc împotrivă și propunerea a picat. La fel cum au votat și în cazul propunerii pentru ICR un mediocru loial făcând praf orice iluzie că cinstea și meritocrația sunt ceva mai mult decât lozinci ieftine. Pragmatismul cinic și arogant al unei găști înlocuiește rapid declarațiile aspiraționale minunate dar iluzorii ale altei găști. Slăvirea necondiționată a șefilor găștilor, încurajarea trolilor agresivi și nesimțiți și statul pe burtă al majorității membrilor USR nu va ajuta deloc reforma clasei politice ci doar vor distruge speranța.

Gașca Ghinea, Drulă, Barna a mai câștigat o dată, o victorie a la Pirus care satisface niște ego-uri uriașe și mai dărâmă un pic din imaginea partidului. Entuziasmul/talentul cu care USR-ul își bate cuie în tălpi este șocant și demonstrează încă o dată nevoia unei echipe critice (red-team) capabilă să gestioneze facțiunile partidului și comunicarea catastrofală”, a afirmat Valeriu Nicolae pe Facebook.

Conflict între Ghinea și Ramona Strugariu: „E dreptul ei să se facă de râs. Hugs”

Scandalul votului pentru USR Diaspora a culminat cu un schimb de replici acide între europarlamentarul Ramona Strugariu și fostul ministru al Investițiilor Cristian Ghinea. Strugariu l-a acuzat pe acesta din urmă pe un grup intern că șterge mesajele celor care s-au plâns de problema votului.

„Dragă Cristian Ghinea, ca de la europarlamentar la ministru, fără dramolete - nu mă caracterizează:

Cu 700 de oameni lăsați fără drept de vot, mi se pare jenant să mai și blochezi oameni și să ștergi mesaje. Iar răspunsul tău nu-l comentez, fiindcă se reprezintă pe sine, dar vreau să pun print screen-ul care arată cum administratorii au suspendat dreptul de replică la mesaj după ce mi-ai răspuns. Ceea ce, sigur, nu e dramoletă, ci o realitate care se perpetuează în acest partid, pentru că e încurajată. Pentru că suntem adulți, și avem niște reguli ale respectului reciproc. Aș vrea să-l și resimt, uneori”, a afirmat Strugariu pe un grup intern.

De cealaltă parte, Cristian Ghinea a avut o reacție ironică.

„O tragedie incredibilă, dragă Ramona. Rog moderatorii să lase această postare, Ramona insistă să se facă de râs și e dreptul ei. Hugs”, a reacționat Ghinea.

Cazul Teohari

Filiala USR Diaspora a mai fost implicată anul trecut într-un scandal major după ce candidatura lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare a fost invalidată de BN-ul USR ca urmare a unui aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj. Teohari era acuzat că s-a manifestat public împotriva unei decizii interne a partidului și că astfel ar fi adus prejudicii de imagine partidului.

Două săptămâni mai târziu USR a revenit asupra deciziei de invalidare a lui Teohari, însă aceasta nu a mai avut niciun efect pe motiv că listele candidaților la alegerile parlamentare erau deja depus le Biroul Electoral Central (BEC).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#scandal usr, #usr diaspora, #Cristian Ghinea, #Ramona Strugariu, #alegeri interne usr , #stiri USR