Celebrul scandal amoros dintre preotul maghiar din Oradea și presupusa amantă. Cum a ajuns "zmeurica mea" condamnată pentru hărțuire

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 22:35
8497 citiri
Celebrul scandal amoros dintre preotul maghiar din Oradea și presupusa amantă. Cum a ajuns "zmeurica mea" condamnată pentru hărțuire
Denisa, femeia care acuza un preot că a lăsat-o însărcinată, condamnată pentru hărțuire FOTO Adevărul

Denisa Krisztina Chilba, tânăra care susținea că a fost lăsată însărcinată de preotul reformat din Oradea, Csűry István, a fost condamnată penal printr-o sentință definitivă a Curții de Apel la pedeapsă penală, fiind găsită vinovată pentru săvârșirea infracțiunii de hărțuire.

Decizia dată de Curtea de Apel Oradea în data de 17 ianuarie 2021 este definitivă. Astfel, Denisa are de plătit o amendă penală în valoare de 5400 de lei.

Cum a început povestea între preot și Denisa

Scandalul dintre Denisa și preotul orădean a început în anul 2019. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unei rețele de socializare, au purtat câteva discuții în mediul virtual, totul rezumându-se pentru o perioadă la un dialog decent, mesaje cu imagini religioase trimise reciproc cu ocazia sărbătorilor.

Relația dintre preot și tânără a avansat în timp, astfel că Denisa i-ar fi cerut preotului sprijinul pentru a obține o locuință aflată în administrarea eparhiei. Femeia s-a plâns ca urma să fie evacuată din casa unde locuia cu chirie și avea nevoie urgent de un domiciliu. Pentru că trecea printr-o perioadă de depresie, ca urmare a decesului mamei sale, femeia l-a invitat pe preot la ea acasă pentru o rugăciune.

La momentul vizitei, preotul a sesizat că femeia are cu totul alte intenții.

”Astfel, s-a deplasat la adresa acesteia de domiciliu, unde a discutat cu aceasta, a făcut rugăciuni, iar la un moment dat a observat că aceasta se apropie mai mult de el, îmbrățișându-l. A rămas aproximativ 30 de minute în locuința acesteia, curios de ce va fi, iar când a observat că femeia își dorește mai mult, solicitând o apropiere fizică, s-a retras”, a mărturisit preotul în fața instanței, potrivit rejust.ro.

3.000 de apeluri telefonice și 2.000 de mesaje scrise

Refuzul unei relații intime a fost urmat, susține preotul, de mii de mesaje și apeluri telefonice venite din partea Denisei. În decurs de câteva luni au fost 3.000 de apeluri telefonice efectuate prin intermediul aplicației WhatsApp și peste 2.000 de mesaje scrise, printre care și zeci de fotografii în care femeia poza dezbrăcată și își expunea părțile intime, sunt acuzațiile preotului potrivit sursei citate.

În plus, cu ocazia unei petreceri organizate de preot pentru fiica sa, Denisa i-a trimis acestuia acasă, prin intermediul unui curier, nu mai puțin de zece cutii de pizza neachitate. Cu o altă ocazie, femeia i-a trimis o coroană mortuară.

Deși preotul a încercat să întrerupă orice mijloc prin care femeia ar fi putut să-l contacteze, Denisa apela la mai multe cartele telefonice pentru a continua să trimită mesajele, se arată în actul de acuzare, potrivit rejust.ro. Audiată ca martor, soția preotului a explicat că femeia care îi hărțuia soțul l-a apelat într-o singură zi, în decurs de o oră de 118 ori.

Într-unul dintre aceste apeluri, Denisa i-a mărturisit preotului că este însărcinată cu el, afirmația dovedindu-se ulterior una mincinoasă.

Acuzațiile Denisei

De cealaltă parte, Denisa Chilba a explicat anchetatorilor că preotul a fost cel care îi solicita imagini în ipostaze indecente, astfel de mesaje fiind văzute chiar de către una dintre prietenele femeii. Aceasta din urmă, audiată și ea ca martor, a mărturisit în fața instanței că în respectivele mesaje bărbatul se adresa cu apelativele: ”zmeurica mea, țuțuca mea, frumușica mea”.

În fața instanței, Denisa Chilba a explicat că între ea și preot au existat relații intime, iar la ultima întâlnire care ar fi avut loc în martie 2019, bărbatul i-ar fi cerut să întrerupă orice legătură. Preotul a negat însă acuzațiile cu privire la o relație sexuală cu tânăra, recunoscând totodată că a vizitat-o acasă, scopul fiind unul umanitar.

Pentru că Denisa a ales să facă public întreg scandalul, apelând la un ziar local, preotul a decis să pună capăt acestei situații depunând o plângere penală, finalizată cu un proces pe care femeia l-a pierdut, fiind condamnată definitiv pentru hărțuire.

Cunoscută cântăreață, acuzată de hărțuire de fostul cameraman: "Să nu vorbeşti niciodată despre ceea ce ai văzut"
Cunoscută cântăreață, acuzată de hărțuire de fostul cameraman: "Să nu vorbeşti niciodată despre ceea ce ai văzut"
Cântăreaţa americană de rap Megan Thee Stallion a fost acuzată de hărţuire de către fostul ei cameraman, care o acuză de grossofobie şi susţine că a fost obligat să asiste la o...
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Liderii noului bloc electoral pro-rus Victorie, care gravitează în jurul oligarhului fugar Ilan Şor şi se opun planurilor preşedintei Maia Sandu de a adera la Uniunea Europeană, au declarat...
#scandal sexual, #preot, #oradea, #amanta, #hartuire , #scandal