Antena 3 o acuză pe consiliera USR din Mogoșoaia că a generat” episodul violent căreia i-a fost victimă. Reacția lui Tudor Chirilă: ”Așa invită ei la ură în fiecare seară”

Sambata, 29 Ianuarie 2022, ora 00:00
6505 citiri
Antena 3 o acuză pe consiliera USR din Mogoșoaia că a generat” episodul violent căreia i-a fost victimă. Reacția lui Tudor Chirilă: ”Așa invită ei la ură în fiecare seară”
Realizatorul Adrian Ursu a acuzat-o pe Felicia Ienculescu Popovici că a fost cea cea care a ”generat” reacția consilierilor PMP și PNL FOTO G4Media

Noi imagini video surprinse de camera de luat vederi de la ședința în care consiliera USR din Mogoșoaia a fost agresată au fost prezentate vineri seară, 28 ianuarie, de Antena 3. În cadrul emisiunii, realizatorul a acuzat USR că a manipulat opinia publică.

Realizatorul Adrian Ursu a acuzat-o pe consiliera USR că a fost cea cea care a ”generat” reacția consilierilor PMP și PNL care i-au smuls telefonul din mână și au amenințat-o că va ajunge ”în scaun cu rotile”.

Acesta a adăugat că ”una este ce auzim, alta ce vedem”, întrebând dacă nu cumva din cauză că femeia i-a filmat pe cei trei bărbați ”a generat reacția acestora” și că ”țipetele au avut loc după ce agresiunea s-a încheiat”. Ursu a sugerat astfel că țipetele consilierei USR au fost exagerate și că scenele filmate de consiliera USR ar fi reprezentat ”o manipulare”.

Consiliera USR, Felicia Ienculescu Popovici, a intervenit în emisiune explicând că se afla ”în stare de șoc” și că a început să filmeze după ce a fost ameințată în mai multe rînduri de consilierii din încăpere, care au întrebat-o dacă ”n-are bărbat în casă”. Ursu i-a replicat că a început să filmeze deși stătea liniștită pe scaun și nu se aude nici o amenințare, însă consiliera i-a explicat că amenițările au fost proferate înainte de a începe filmarea.

”Când ar fi trebuit să filmez, după ce agresiune a avut loc?”, a întrebat consiliera USR, care s-a declarat uimită de abordarea moderatorului.

Europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă, de acord cu realizatorul Antena 3

Gheorghe Falcă a susținut teza provocării lansate de Adrian Ursu, afirmând: ”Nu inciți, dacă inciți faci parte din ce a reproșat lumea”. Liberalul a minimalizat scenele de agresiune evidente și a spus că femeii i-a fost ”luat” telefonul deoarece ”nimeni nu se simte confortabil când te filmează cineva”.

Schimb de acuzații între un senator USR și Adrian Ursu

Senatorul USR, Ștefan Pălărie, l-a criticat pe realzatorul Antena 3pentru ”lipsa de empatie” și modul în care prezintă cazul consilierei USR agresate de cei doi bărbați spunând că nici măcar nu ar trebui să fie pusă problema ”provocării” agresorilor de către victimă. El l-a întrebat cum ar fi reacționat dacă în locul consilierei USR s-ar fi aflat soția sa.

În replică, Adrian Ursu l-a acuzat pe Pălărie că ”provoacă”, a început să-i bruieze intervenția telefonică, să aplaude și l-a scos din emisiune, întrerupând convorbirea.

În cele din urmă, vizibil enervat de intervenția senatorului USR, Ursu a spus că și-a început emisiunea precizând clar că amenițarea cu ”scaunul cu rotile” este ”abominabilă” și că agresiunea consilierilor PNL și PMP reprezintă un caz grav, care va fi lămurit de procurori, potrivit G4Media.

Întreaga scenă a fost însă minimalizată de moderator și de invitați, deși în imagini se vede clar cu femeia este agresată fizic, cum consilierul PMP se repede la femeie și îi smulge telefonul din mână și o bruschează în timp ce aceasta filmează.

Pe site-ul Antena 3, subiectul este prezentat sub titlul: ”Răsturnare de situație în cazul bătăii între politicieni. Avem imaginile surprinse de camerele de supraveghere”

Antena 3 scrie că ”povestea, așa cum a fost relatată inițial doar de una dintre cele două părți implicate, este total diferită dacă privim imaginile surprinse de camera de supraveghere aflata în sala unde s-a întâmplat totul.”

Acestea au fost difuzate, vineri, la „Exces de putere”, de Adrian Ursu.

”Miza o știți – o afacere imobiliară uriașă și iată la ce s-a ajuns. Priviți aceste imagini neblurate, needitate, nu așa cum s-au dat inițial de către cei de la USR. (…) În aceste imagini se vede că cel care trece la acțiune primul, la acțiunea mai directă, contact fizic, este consilierul PNL, care încearcă să-i ia telefonul din mână doamnei de la USR care filma, deși i se ceruse să nu filmeze. După care are loc acel corp la corp în care auzim țipetele de ajutor”, a spus Adrian Ursu.

”Am trăit o zi întreagă cu impresia că doamna a fost agresată, în condițiile în care o persoană strigă după ajutor fără să se vadă imaginile. Iată, agresiunea s-a „dezumflat” – nu mi se mai pare că doamna a fost agresată. (…) Cred că doamna nu ar fi trebuit să facă pe victima în condițiile în care domnia sa știa ce se petrecuse acolo”, a spus și Diana Tache, la „Exces de putere”.

Mesajul critic al lui Tudor Chirilă

Tudor Chrilă a reacționat în urma emisiunii, acuzând cun linșaj de presă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
#scandal mogosoaia, #Antena 3, #adrian ursu, #Felicia Ienculescu Popovici, #Tudor Chirila, #USR , #stiri USR