Urmările scandalului din Bolintin-Vale. Şeful IPJ Giurgiu a fost schimbat din funcție, polițiști și jandarmi, prezenți în localitate

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 19:35 3546 citiri
Zeci de persoane au protestat în Bolintin-Vale după ce un localnic a fost omorât cu pietre FOTO captură Facebook / Gaby Gabescu

IGPR a anunțat joi, 13 ianuarie, schimbarea din funcție a șefului IPJ Giurgiu după scandalul din Bolintin-Vale, provocat de uciderea unui localnic. În locul său a fost împuternicit şeful Poliţiei Sector 1, Dana Ionuţ.

De asemenea, Poliţia Română şi Jandarmeria au trimis echipe să clarifice situaţia operativă.

Potrivit IGPR, măsurile au fost luate în urma unei ședințe la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, la care au participat şeful Poliţiei Române şi şefului Jandarmeriei Române.

”O echipă comună din cadrul I.G.P.R. şi a I.G.J.R. a fost trimisă în judeţul Giurgiu, pentru a clarifica gestionarea situaţiei operative, activităţile de prevenire şi combatere a infracţionalităţii, precum şi modalitatea de gestionare a evenimentului în cauză. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică”, a transmis IGPR.

Sursa citată a precizat că, pe raza oraşului Bolintin-Vale sunt prezente forţe suplimentare din cadrul structurilor Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române.

”Pentru eficientizarea actului managerial, la nivelul I.P.J. Giurgiu, s-a luat măsura împuternicirii pe funcţia de inspector şef a domnului comisar-şef Dana Ionuţ, ofiţer care a ocupat mai multe funcţii de conducere, în prezent fiind titularul postului de şef al Poliţiei Sectorului 1, din cadrul D.G.P.M.B. De asemenea, domnul comisar-şef Croitoru Ion a fost împuternicit pe funcţia de adjunct al I.P.J. Giurgiu, vacantă până la această dată. Acesta este titularul postului de şef serviciu, în cadrul D.C.C.O.-I.G.P.R”, a mai transmis IGPR.

Sursa citată a precizat că şefului IPJ Giurgiu, comisarului-şef Georgescu Cătălin Constantin, i s-au stabilit atribuţii la nivelul Direcţiei Management Strategic şi Suport Informaţional, structură din cadrul Poliţiei Române.

Zeci de persoane au protestat, miercuri seară, în localitatea Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu, la sediul Primăriei şi la cel al Poliţiei, după ce un localnic a murit, în urmă cu trei zile, după ce a fost lovit cu pietre. Potrivit autorităților, este vorba despre un conflict între localnici și un grup de romi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News