Euro este la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani. Ce spun analiștii despre evoluția viitoare a monedei europene

Luni, 22 August 2022, ora 20:23 9676 citiri
Euro și dolari FOTO: PIxabay.com

Săptămâna a început rău pentru moneda euro, coborând și mai mult sub paritatea cu dolarul, atingând cel mai scăzut nivel din ultimele două decenii.

Luni, 22 august,1 euro era 0,9951 dolari, cel mai scăzut nivel din decembrie 2002, scrie marketpulse.com.

Dolarul american a înregistrat câștiguri față de toate principalele monede săptămâna trecută și a lovit euro, care a scăzut cu 2,12%.

Economia zonei euro continuă să se poticnească. Prețurile energiei europene au crescut, din cauza unei veri fierbinți și a temerilor că Rusia va arma exporturile de energie împotriva blocului comunitar.

Germania, cea mai mare economie din zona euro, nu a fost imună la aceste probleme. PMI-urile pentru servicii și producție au indicat ambele o contracție în iunie, iar cifrele din iulie sunt de așteptat să scadă în continuare, cu estimări de 48,3 pentru producție și 49,0 pentru servicii.

Euro se află sub o presiune suplimentară după ce compania rusă Gazprom a declarat vineri că gazoductul Nord Stream va fi închis pentru întreținere la sfârșitul lunii, reducând livrările zilnice de gaze ale Europei.

Morgan Stanley estimează că euro va aluneca până la 0,97 dolari în acest trimestru, un nivel care nu a mai fost văzut de la începutul anilor 2000, informează bloomberg.com, citat de stiripesurse.ro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com