Noile sancțiuni ale SUA vor lovi din plin regimul lui Putin: S-a descoperit punctul sensibil al Rusiei

Joi, 10 Februarie 2022, ora 05:30
10772 citiri
Noile sancțiuni ale SUA vor lovi din plin regimul lui Putin: S-a descoperit punctul sensibil al Rusiei
Noile sancțiuni ale SUA vor lovi sever Rusia FOTO: Cepa

Rusia a acționat din greu să impună autarhia în țară în multe domenii, acea politică închisă de izolare de circuitul economic mondial, dar nu a reușit într-un sector cheie.

Tocmai aici vor lovi, regimul lui Putin, noile sancțiuni ale Statelor Unite care vor impune un embargou masiv în privința importurilor rusești de tehnologie, ce va afecta sever atât companiile de stat, dar mai ales pe cele private.

Ieri, 8 februarie 2022, liderul democrat Chuck Schumer din Senatul american a anunțat că se află ”foarte aproape” de un acord cu republicanii în privința adoptării a unor noi sancțiuni puternice împotriva Rusiei (care includ și domeniul tehnologiei), chiar înaintea unei potențiale invazii în Ucraina a trupelor Moscovei, potrivit Reuters.

Rusia nu este pregătită să facă față noile sancțiuni ale SUA legate de importurile de tehnologie, chiar dacă Kremlinul a impulsionat încă din 2015 agențiile și companiile de stat să treacă la software și hardware de fabricație autohtonă, conform unei analize efectuate de CEPA, un think-tank de studii geopolitice din Washington, Statele Unite.

Au existat unele rezultate în privința acestor entități de stat, care testează soluții locale bazate pe microprocesoare Baikal-M, fabricate și dezvoltate în Rusia. Dar rezultate nu sunt favorabile, acestea nu sunt fiabile, ele având succes doar în cazul unor companii mici și mijlocii, dar când vine vorba de cantități mari de trafic și de date, apar problemele.

Companiile și organizațiile de stat au ajuns să înlocuiască un procent de 50% din echipamentele din zona de tehnologie cu unele locale, dar companiile private sunt legate aproape 100% de software-ul și hardware-ul american și occidental.

Așadar, marile bănci din Rusia, companiile din energie, petrol, gaze, comunicații etc. sunt legate de suportul de tehnologii software și hardware livrat de giganții americani din domeniu, precum Microsoft, Oracle, Intel și SAP.

Un fost oficial al Pentagonului avertizează SUA: Washingtonul ar fi ”orb” și vulnerabil la aceste arme de temut ale Chinei și Rusiei VIDEO

Spre exemplu, Sber, cea mai mare bancă de stat din Rusia a încercat să implementeze soluții tehnologice din Rusia, dar rezultatele nu au fost de succes. Astfel, că aceasta a făcut o mutare rapidă, nepierzând timpul: a alocat 31,8 milioane de dolari și a achiziționat mari cantități de echipamente occidentale, servere, software, hardware, acum cât mai sunt disponibile, înainte de a intra în vigoare noile sancțiuni ale Statelor Unite.

Astfel, impunerea de către Washington de noi sancțiuni Rusiei în domeniul tehnologiei ar afecta grav regimul lui Putin. În acest caz, firmele din China ar putea primi undă verde de la Moscova să umple golul lăsat de software-ul și hardware-ul american.

Scurgeri dintr-un document confidențial american: SUA și Rusia un posibil aranjament militar de anvergură

Dar, există mulți factori pe care Putin trebuie să îi ia în calcul, înainte să lanseze o invazie în Ucraina, iar cel tehnologic este cu siguranță unul extrem de sensibil pentru Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#sanctiuni SUA Rusia, #embargou, #import Rusia, #software, #hardware, #noi sanctiuni Rusia, #Microsoft, #Oracle, #ibm , #Statele Unite