Putin începe să strângă cureaua. Efectul sancțiunilor occidentale se resimte în bugetul Rusiei

Marti, 05 Iulie 2022, ora 07:49 9197 citiri
Putin va tăia 1,5 trilioane de ruble din buget FOTO Twitter

Criza bugetară din Federația Rusă, care a apărut pe fondul sancțiunilor occidentale, restricționării vânzărilor de petrol și gaze, precum și întăririi rublei, a dus la necesitatea revizuirii cheltuielilor publice.

Ministerul Finanțelor a elaborat deja un „plan de economii” de aproximativ 1,5 trilioane de ruble prin reducerea programelor de stat.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Cheltuielile bugetare sunt planificate să fie reduse treptat pe parcursul a trei ani.

În plus, fondurile vor fi alocate anual cu 550-530 de miliarde de ruble mai puțin. Este de așteptat ca reducerea să se realizeze în domeniul construcției de infrastructură, al cărei ritm era planificat să crească la nivel mondial.

Construcția infrastructurii de transport va avea de suferit, deoarece implementarea megaproiectelor va fi suspendată, iar finanțarea va fi redusă cu cel puțin 400 de miliarde de ruble.

De asemenea, înlocuirea importurilor anunțate și înlocuirea mărfurilor străine cu produse autohtone pot fi amânate.

Ministerul de Finanțe intenționează să reducă costurile cu 200 de miliarde de ruble. Este planificată reducerea programelor de dezvoltare a regiunii Crimeea - fluxul de finanțare va fi redus cu 16%.

Cheltuielile cu programele spațiale, dezvoltare inovatoare și agricultură sunt supuse reducerii. În același timp, pentru a preveni nemulțumirea socială, este menținut programul de sprijin social al cetățenilor Federației Ruse.

În același timp, subvențiile bugetare pentru nevoile de apărare vor creaște.

Potrivit experților, pe fondul întăririi sancțiunilor, prăbușirea economiei ruse are loc într-un ritm accelerat. De asemenea, a fost raportat că, potrivit fostului viceprim-ministru Alfred Koch, economia rusă este acum pe punctul de a se prăbuși, procesele ireversibile vor începe în curând.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News