O superputere mondială izbește mașina de război a lui Putin: Rețeaua ilegală a Kremlinului lovită din plin

Vineri, 10 Februarie 2023, ora 02:21
27872 citiri
O superputere mondială izbește mașina de război a lui Putin: Rețeaua ilegală a Kremlinului lovită din plin
Vedere din palatul lui Putin de la Marea Neagră FOTO: Wikipedia

După începutul invaziei Ucrainei ordonată de Vladimir Putin acum aproape un an de zile, Statele Unite și țările occidentale au instituit mai multe pachete de sancțiuni economice împotriva Moscovei. Acum, Marea Britanie a anunțat noi măsuri care să lovească mașina de război și rețelele financiare ilegale ale lui Putin și ale Kremlinului.

Ministerul de Externe de la Londra a comunicat că a declanșat o nouă rundă de sancțiuni împotriva elitelor Kremlinului și a entităților care furnizează echipamente militare, precum dronele, potrivit guvernului britanic.

Anunțul a venit chiar în momentul în care președintele Volodimir Zelenski a făcut prima vizită în Regatul Unit de la invazia rusă din 24 februarie 2022.

Ucraina trimite un avertisment Rusiei: Loviturile Kievului care îl pot zdruncina pe Putin VIDEO

Noile sancțiuni vizează indivizi bogați ruși implicați în rețelele financiare ilegale ale Kremlinului și compania IT care deservește cei mai apropiați prieteni ai lui Vladimir Putin.

În total, pachetul de sancțiuni al Marii Britanii, o superputere mondială (a 5-a țară din topul economic mondial, cu un PIB de 2,67 de trilioane de dolari) Regatului Unit lovește 6 entități care furnizează echipamente militare, cum ar fi drone pentru invazia Ucrainei de către Rusia, precum și 8 persoane și o entitate conectate la rețele financiare ilegale care ajută la menținerea bogăției și a puterii în rândul elitelor Kremlinului.

Ministrul de Externe din Marea Britanie, James Cleverly a spus: ”Ucraina i-a arătat lui Putin că nu se va rupe sub invazia sa tiranică. El a răspuns lovind fără discernământ zonele civile și infrastructura națională critică din întreaga țară.

O țară NATO din centrul Europei driblează sancțiunile contra Moscovei: Cumpără petrol în continuare de la Rusia

Nu-l putem lăsa să reușească. Trebuie să ne creștem sprijinul. Aceste noi sancțiuni accelerează presiunea economică asupra lui Putin – subminându-i mașina de război pentru a ajuta Ucraina să prevaleze.

Sunt hotărât, în concordanță cu legile noastre, că Rusia nu va avea acces la bunurile pe care le-am înghețat până când nu va pune capăt, odată pentru totdeauna, amenințărilor sale la adresa suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.

Sancțiunile de astăzi vizează organizațiile pe care se bazează armata lui Putin pentru a menține invazia ilegală a Ucrainei. Sunt vizate firme, precum CST, un producător de drone rusești care au fost folosite pentru a distruge vehicule de luptă ucrainene.

RT-Komplekt, care produce piese pentru elicopterele folosite de Rusia în asaltul său asupra Ucrainei. Oboronlogistica, care organizează transportul și livrarea echipamentelor militare rusești. Universalmash și Lipetsk, care produc sau modifică șasiul pe șenile pentru sistemele de rachete antiaeriene utilizate de forțele armate ale Rusiei în Ucraina. Topaz, o companie de software implicată în aviația militară.

Un grup dintre cei conectați cu Putin prin rețele financiare ascunse a fost, de asemenea, vizat de sancțiunile de astăzi. Aceste elite ale Kremlinului își datorează pozițiile de putere și autoritate lui Putin – bucurându-se de bogățiile personale și de supravegherea industriilor deținute de stat ca o mulțumire pentru loialitatea lor.

Putin și-a dat seama că nu poate câștiga în Ucraina: Prima mutare din spatele ușilor închise spre negocieri cu Kievul

De asemenea, în pachetul de astăzi sunt incluse și 5 persoane conectate la reședințele de lux ale lui Putin, inclusiv „palatul lui Putin” de 100 de miliarde de ruble și Dacha de pe malul lacului a lui Putin. Aceasta include pe Boris Titov, Nikolai Egorov, Serghei Rudnov, Svetlana Krivonogikh, Viktor Miachin.

Cei vizați de noile sancțiuni ale Marii Britanii controlează o rețea ascunsă, care are nu mai puțin de 4,5 miliarde de dolari în active, inclusiv proprietăți, avioane, iahturi și conturi bancare.

Este, cu alte cuvinte, o legătură pentru cea mai opacă rețea financiară a Rusiei, a elitelor Kremlinului, a căror putere și stare de viață trăiește și moare prin voința liderului autoritar, conform Organizației de investigare a crimei și corupției organizate OCCRP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Aluminiul, cuprul și nichelul se scumpesc după ce SUA și Marea Britanie au interzis importul acestor metale din Rusia
Aluminiul, cuprul și nichelul se scumpesc după ce SUA și Marea Britanie au interzis importul acestor metale din Rusia
Prețul aluminiului, nichelului şi cuprului a crescut la London Metal Exchange (LME), după ce Statele Unite şi Regatul Unit au interzis importul acestor metale de origine rusă, în cadrul...
Țara în care tutunul ar putea să dispară în viitor. Tabagismul este considerat principala cauză a morţii evitabile
Țara în care tutunul ar putea să dispară în viitor. Tabagismul este considerat principala cauză a morţii evitabile
Regatul Unit ar putea deveni treptat o ţară fără tutun. Deputaţii dezbat marţi, 16 aprilie, un proiect de lege conform căruia tinerilor în vârstă de până la 15 ani din prezent să nu li...
#sanctiuni Rusia, #sanctiuni marea britanie, #Marea Britanie, #Marea Britanie Rusia, #Rusia sanctiuni, #Rusia sanctiuni Occident, #Putin Kremlin , #Razboi Ucraina