Japonia impune sancțiuni pentru patru companii rusești și trei cetățeni ruși. Motivul pentru care au fost luate aceste măsuri

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 10:09
1930 citiri
Japonia impune sancțiuni pentru patru companii rusești și trei cetățeni ruși. Motivul pentru care au fost luate aceste măsuri
Japonia impune sancțiuni rușilor FOTO: mehrnews.com

Japonia impune sancțiuni împotriva a patru companii rusești și a trei cetățeni ruși care ar fi încălcat sancțiunile împotriva Coreei de Nord.

Sancțiunile se referă la cetățenii ruși Alexander Gayevoy, Alexander Chasovnikov și Roman Alar, precum și companiile „Appolon”, „RK Briz”, „Zil-M” și „Parsec”, conform a declarat vineri, 1 aprilie, ministerul de Externe japonez citat de agenția TASS.

Lista sancțiunilor mai include și șase cetățeni din RPDC care locuiesc în China și Rusia. Sancțiunile includ diverse restricții, inclusiv înghețarea conturilor bancare și a activelor, în cazul în care acestea ar fi descoperite în Japonia.

Anterior, și SUA au impus sancțiuni împotriva companiilor și cetățenilor menționați mai sus. Potrivit Washingtonului, ei ar fi fost implicați în asistența Coreei de Nord în achiziționarea de „componente pentru sisteme ilegale de rachete”.

Reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU Anna Yevstigneyev a mai spus că sancțiunile secundare ale SUA și ale aliaților săi împotriva Coreei de Nord subminează restricțiile, negociate în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Sancțiunile Japoniei împotriva Coreei de Nord

Japonia a anunţat vineri, 1 aprilie, noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord după tirul de testare a unei rachete balistice intercontinentale săptămâna trecută, în urma apelurilor Washingtonului la o acţiune internaţională mai severă împotriva Phenianului, Agerpres.

Japonia impune deja un embargo comercial Coreei de Nord şi le interzice navelor acestei ţări intrarea în porturile nipone, în cadrul sancţiunilor unilaterale împotriva Phenianului, însă a anunţat vineri că va viza "patru grupuri şi nouă indivizi implicaţi în dezvoltarea complexului nuclear şi de rachete".

Decizia Japoniei intervine după refuzul Chinei şi Rusiei de a înăspri sancţiunile împotriva Phenianului, după cum cerea Washingtonul la Consiliul de Securitate al ONU săptămâna trecută, după un tir cu o rachetă balistică intercontinentală al Coreei de Nord, care deţine arme nucleare.

Pe 24 martie, Coreea de Nord a afirmat că a lansat cu succes puternica sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM), un Hwasong-17, supranumit "racheta monstru", însă serviciile de informaţii americane şi sud-coreene au conchis că în realitate era vorba de un Hwasong-15, un ICBM mai puţin avansat care a fost deja testat în 2017.

Tirul de testare a acestei rachete a suscitat însă furie în Japonia, proiectilul căzând în interiorul zonei sale economice exclusive.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sanctiuni japonia rusia, #companii ruse sanctionate, #inghetarea activelor , #stiri internationale