Semnele unui dezechilibru în zona intimă și importanța evaluării pH-ului vaginal

Advertorial
Luni, 13 Noiembrie 2023, ora 16:55
3965 citiri
Semnele unui dezechilibru în zona intimă și importanța evaluării pH-ului vaginal
FOTO: pexels.com

Sănătatea vaginală constă într-un echilibru al așa-numitelor bacterii bune, Lactobacili, care acționează precum o barieră împotriva infecțiilor, și al bacteriilor "rele", anaerobe. Când acestea din urmă se înmulțesc excesiv, din varii motive, modifica flora vaginală și determină condiții care facilitează infecția.

Schimbările hormonale în fiecare etapă din viața unei femei au ca rezultat o microfloră vaginală alcătuită din până la peste 200 de specii de bacterii, dintre care mai mult de 120 de specii sunt lactobacili. Acești lactobacili creează un mediu ușor acid la nivelul vaginului, de regulă cu un pH între 3.5 și 4.2.

Rolul pH-ului vaginal

Un pH modificat înseamnă că a intervenit un dezechilibru în urma căruia numărul lactobacililor este depășit de alte specii de bacterii, iar corpul devine vulnerabil în fața infecțiilor bacteriene/fungice.

Prin urmare, este foarte important ca produsele care intră în contact cu zona ta intimă să nu-ți modifice pH-ul natural, ci să-i susțină valoarea naturală astfel încât să fii protejată în permanență. Pentru asta, folosește cu încredere tampoane organice Enroush, făcute din bumbac 100% organic certificat GOTS, super absorbante pentru menstruații fără scurgeri și, în același timp, hipoalergenice, cu pH neutru.

Create de femei din grijă pentru femei, gama de produse organice de igiena intima Enroush a redefinit îngrijirea intimă cu ingrediente naturale, sigure pentru zona ta intimă.

Simptomele unui dezechilibru în zona intimă

Unul dintre cele mai evidente semne că ceva nu este în regulă cu flora ta vaginală este schimbarea mirosului în zona intimă. O vulvă sănătoasă are un miros specific, unic pentru fiecare femeie.

În mod natural e ușor sărat, dulce, de mosc, sau chiar metalic în perioada menstruală. Dacă se modifică brusc, devine neplăcut și persistă, este un semn al unui pH modificat. Mai ales dacă e însoțit de mâncărimi, roșeață, secreții vaginale neobișnuite, usturime la urinare sau durere după actul sexual.

Uneori, vinovate de acest dezechilibru sunt chiar produsele de igienă intimă nepotrivite. Pentru a evita astfel de situații, folosește gelul intim Enroush, cu 95% ingrediente naturale, fără parabeni, sulfați, parfumuri sau alergeni.

Cu pH neutru, efect antibacterian și antiseptic, gelul de la Enroush curăță și hrănește pielea, asigurând totodată imunitatea pielii și protejând echilibrul intim cu o eficiență de 87% împotriva infecțiilor cu Candida albicans.

Adaugă-l în rutina de igienă intimă însă ai grijă să nu exagerezi: folosirea excesivă a oricărui gel de curățare în zona intimă poate provoca uscăciune și iritații.

Atenție! Niciun gel intim, chiar dacă are pH neutru, nu este conceput pentru a fi aplicat în interiorul vaginului. Echilibrul pH-ului zonei tale vaginale este important pentru a întreține bacteriile sănătoase și pentru a preveni infecțiile.

Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Începând de marți, 30 aprilie, Regele Charles al III-lea se întoarce la muncă. El își va relua activităţile publice, medicii săi considerând "foarte încurajatoare" evoluţia stării...
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Mielul este una dintre cele mai sănătoase cărnuri: conține grăsimi bune, este o sursă importantă de zinc, de seleniu și este bogată în vitamine din complexul B. În plus, carnea slabă de...
#sanatate, #igiena, #dezechilibru, #igiena intima , #sanatate