Cum alegi unitul dentar potrivit pentru echiparea cabinetului stomatologic

Advertorial
Joi, 20 Aprilie 2023, ora 17:54
3549 citiri
Cum alegi unitul dentar potrivit pentru echiparea cabinetului stomatologic
FOTO: pexels.com

Esențial pentru desfășurarea activităților specifice dintr-un cabinet stomatologic, unitul dentar prezintă numeroase beneficii atât medicilor, cât și pacienților. Cu toate acestea, alegerea unui unit dentar potrivit poate fi dificilă, însă nu și atunci când ții cont de cele mai importante aspecte pe care le găsești în acest articol.

Aspecte importante despre unitul dentar

Un unit dentar este o stație folosită în cabinetele stomatologice pentru ca medicii să poată oferi îngrijirea dentară necesară pacienților. Acesta le permite pacienților să obțină o poziție confortabilă și să poată beneficia de îngrijirea corespunzătoare. În același timp, unitul dentar le oferă beneficii și medicilor, pentru că au totul la îndemână pentru realizarea actului medical și pot desfășura procedurile necesar mai ușor, mai simplu, mai eficient.

Unitul medical este prevăzut cu un scaun care permite poziționarea confortabilă a pacientului, cu suportul pentru instrumentele necesare care sunt conectate la unitatea centrală, cu o lampă utilizată pentru iluminarea adecvată și eficientă a zonei de îngrijire și cu un sistem de aspirație, respectiv unul de apă, util pentru menținerea spațiului de lucru curat și pentru igiena pacienților în timpul actului stomatologic.

Există numeroase modele de unituri dentare și aici găsești unituri dentare potrivite pentru nevoile sau preferințele tale, însă pentru aceasta este nevoie să definești anumite aspecte, așa cum reiese și din informațiile de mai jos.

Definește-ți prioritățile!

Pentru alegerea unitului dentar potrivit, este importantă definirea priorităților de către medic. Este nevoie să te gândești la tipurile de proceduri efectuate, dacă dorești un unit dentar prevăzut cu funcții specifice sau dacă unul care acoperă nevoile de bază în tratamentele stomatologice este suficient. În cazul în care efectuezi mai multe tipuri de proceduri stomatologice în cabinetul tău, atunci este recomandată alegerea unui unit prevăzut cu funcții și accesorii care să satisfacă fiecare dintre nevoile tale și ale pacienților.

Spațiul disponibil

Nu uita să iei în considerare spațiul de care dispui și să calculezi cât din acesta va fi ocupat de unitul dentar. În funcție de acest aspect, poți alege unituri dentare mai compacte sau mai complexe, însă nu uita că este extrem de important ca spațiul pe care îl pui pacienților la dispoziție trebuie să fie plăcut, amenajat într-un mod aerisit, astfel încât pacienții să se simtă bine chiar dacă este vorba despre un cabinet stomatologic.

Ergonomia

Este extrem de important ca actul medical să fie plăcut și pentru pacient, și pentru medic. În acest sens, alege un unit dentar care să permită o poziționare confortabilă și naturală a medicului în timpul desfășurării procedurilor medicale. Scaunul cu care este prevăzut unitul dentar va asigura confort atât pacientului, cât și medicului, însă pentru aceasta este nevoie să aibă înălțime reglabilă, astfel încât să poată fi aleasă cea mai bună poziție pentru fiecare dintre aceștia.

Alte criterii esențiale

În același timp, este important să ții cont de bugetul pe care îl poți aloca unei astfel de achiziții. Asigură-te că în prețul pe care ești dispus să îl plătești poți alege unul dintre scaunele care oferă cele mai bune caracteristici și funcții. Sunt importante calitatea unitului dentar, dotările acestuia, dar și posibilitatea de a accesa rapid și eficient serviciile de asistență tehnică și service în cazul în care apar diverse probleme sau defecțiuni.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#sanatate, #unit dentar, #stomatologie, #cabinet stomatologiv , #stiri sanatate