Alege un stil de viață sănătos în 2022!

Advertorial
Sambata, 22 Ianuarie 2022, ora 09:00
34487 citiri
Alege un stil de viață sănătos în 2022!
sanatate FOTO: pexels.com

Anul 2022 vine cu noi oportunități. Este momentul perfect pentru a ne lua noi angajamente pentru a ne propune să ajungem la cea mai bună versiune a noastră. Iar acest lucru se poate face numai adoptând un stil de viață sănătos.

Urmarea unui stil de viață sănătos este primul pas spre iubirea de sine și îngrijirea de sine. Pentru că, pe lângă o alimentație sănătoasă și un program de sport adecvat, este important să lucrăm și cu părțile emoționale și spirituale.

Iată patru pași importanți pe care trebuie să-i faci în 2022 pentru a ajunge la cea mai bună versiune a ta:

Adoptă o alimentație sănătoasă

O alimentație sănătoasă este cheia unei stări de sănătate favorabile. Alimentația are un efect radical asupra vieților noastre și asupra stării de bine. O alimentație inadecvată ne va face să ne simțim obosiți, lipsiți de vlagă, să nu avem putere de concentrare și să nu dăm randament.

Prin urmare, fie că îți dorești să pierzi kilogramele în plus, fie că vrei să ai o stare de sănătate mai bună și să te simți mai bine în pielea ta este important să adopți o alimentație sănătoasă.

Fă-ți un obicei din a mânca alimente sănătoase și din a consuma suficientă apă (minim 2 litri de apa pe zi) pentru a te menține hidratat 24 de ore din 24.

Dacă pe lista de planuri pentru 2022 se află dorința de a scăpa de câteva kilograme în plus sau, pur ți simplu, adoptarea unei alimentații sănătoase, iată ce trebuie să știi:

1. Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este prima și cea mai importanta masă a zilei. Prin urmare nu trebuie să sari peste aceasta. Dacă vrei să ai energie, trebuie să-ți încarci corpul cu energie, iar acest lucru se obține dintr-un mic dejun bogat în nutrienți. Poate fi un smoothie bowl, o porție de clătite proteice cu puține calorii, un bol cu terci de ovăz, o omletă cu avocado și legume, etc. În plus, un mic dejun sănătos și consistent este cheia pentru slăbit rapid și sănătos.

2. Consumă fructe și oleaginoase la gustare

Între mesele principale trebuie să servești și gustări sănătoase. Consumă fructe bogate în nutrienți alături de 20-30g de oleaginoase (alune, nucile, migdalele, caju, fistic, nuci braziliene etc). Acestea trebuie consumate crude pentru a putea beneficia de toți nutrienții din acestea, dar și pentru a micșora numărul de calorii care crește drastic prin prăjirea acestora.

3. Mănâncă multe legume

Legumele trebuie să fie principalele alimente din farfurie. Acestea trebuie gătite cât mai simplu (la abur, fierte sau la cuptor) ori consumate crude. Acestea trebuie să cuprindă jumătate din farfurie. Restul farfuriei trebuie împărțită în două, o parte proteine și o parte carbohidrați sănătoși.

4. Renunță la zahăr

Nu mai este de mult un secret faptul că zahărul este cel mai nociv aliment. Numeroase studii au arătat de-a lungul timpului că persoanele care consumă zilnic zahăr au un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer. Tot zahărul este cel vinovat pentru obezitate, diabet și boli cardiovasculare.

Fă exerciții fizice în mod regulat

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru o viață sănătoasă. Doar o alimentație sănătoasă nu este suficientă. Este important dă faci zilnic mișcare. O plimbare în aer liber este ideală pentru a te revigora și pentru a scăpa de o parte din stresul zilnic. Pe lângă plimbări de minim 30 de minute pe zi, este important să faci și sport. Nu trebuie să fii maestru sau să-ți faci abonament la sală. Pe internet poți găsi o mulțime de videoclipuri cu exerciții fitness pentru începători, pe care le poți face acasă. Tot ce trebuie să faci este să cauți sport acasă pentru începători și să alegi programul care ți se potrivește.

Practica recunoștința

Pe lista de obiective 2022 trebuie să se regăsească și recunoștința. Recunoștința este cheia către pacea interioară și fericire. Adesea uităm să fim recunoscători pentru ceea ce avem, în timp ce ne facem griji pentru ceea ce nu avem sau am pierdut. În acest an, nu uita să-ți închei ziua prin a găsi cel puțin 3 motive pentru care ești recunoscător zilei respective și alte 3 pentru care ești recunoscător în general. Chiar dacă la început va fi mai dificil, pe parcurs ce practici acest exercițiu vei observa că va deveni tot mai ușor și vei găsi tot mai multe motive pentru care să fii recunoscător.

De asemenea, în fiecare dimineață, este important să-ți acorzi cinci minute în care să stai și să reflectezi asupra zilei ce tocmai a început, și să găsești acele minim trei motive pentru care să fii recunoscător pentru acest nou început.

Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Fiind foarte bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii, pătrunjelul este ideal pentru alimentația persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Are, de asemenea,...
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
#sanatate, #stil de viata, #dieta, #sport, #recunostinta , #viata sanatoasa