5 motive pentru care implantul dentar este cea mai bună metodă de a substitui dinții lipsă

Advertorial
Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 16:08
3197 citiri
5 motive pentru care implantul dentar este cea mai bună metodă de a substitui dinții lipsă
FOTO: Freepik.com

Traumatismele dentare, afecțiunile gingivale și o serie de probleme de sănătate orală pot duce la pierderea definitivă a dinților.

Există numeroase metode de înlocuire, de la protezele dentare - considerate, în prezent, o metodă rudimentară de tratament - și până la punțile dentare, însă, realitatea este că implantul dentar este, de cele mai multe ori, metoda cea mai eficientă și mai frecvent recomandată de către medicii stomatologi pentru înlocuirea dinților.

Iată care sunt motivele pentru care specialiștii recomandă acest tratament și, totodată, argumentele care îi determină pe pacienți să îl aleagă, deși, cu siguranță, nu este cel mai accesibil, din punct de vedere financiar:

Rezistență și durabilitate

Înainte de a folosi motoarele de căutare pentru a afla ”pret implant dentar”, interesează-te care sunt avantajele acestei proceduri. Atunci când apelezi la un tratament de implantologie dentară, medicul stomatolog te va învăța cum să îngrijești corespunzător lucrarea, pentru ca longevitatea acesteia să fie similară durabilității restaurărilor dentare convenționale.

Implanturile dentare pot rezista, așadar, până la 10 ani sau chiar pot depăși această durată de viață, dacă sunt îngrijite în mod corespunzător. În plus, se comportă precum dinții naturali și le imită perfect aspectul, conferindu-ți un zâmbet de invidiat, dar și funcționalitate maximă. Rezistența unui implant dentar poate varia și în funcție de materialele utilizate - acestea pot fi 100% ceramice, dar și din aliaje precum cel obținut din zirconiu și titan, care asigură o rezistență crescută și longevitate.

Un plan de tratament cu o rată mare de succes

Atunci când vizitezi clinica stomatologica în vederea evaluării și a conceperii unui plan de tratament, medicul te va asigura că, dacă este executat corect și în funcție de particularitățile danturii tale, implantul dentar este o metodă de tratament mai bună decât celelalte variante de înlocuire a dinților. Tehnologia și tehnicile s-au îmbunătățit considerabil în ultimii ani, iar acest lucru a dus la creșterea ratei de reușită în cazul acestei proceduri.

Masticația îmbunătățită

Masticația are de suferit atunci când lipsesc dinți. Iar implanturile dentare sunt ancorate perfect în sistemul osos, la fel ca dinții naturali. Această procedură îți asigură, deci, și sănătatea oaselor mandibulare și poate reduce considerabil riscul de resorbție a acestora. Înlocuirea dinților lipsă cu ajutorul implanturilor dentare îți va reda capacitatea de a mesteca alimentele în mod corect, de a te bucura din nou de preparatele tale preferate și de a nu-ți mai impune restricții alimentare din cauza stării dinților. În plus, în cazul în care absența dinților ți-a provocat și probleme de dicție sau vorbire, implantul dentar va remedia și aceste probleme.

Ameliorarea trăsăturilor faciale

Implanturile dentare au avantajul că păstrează țesutul dentar natural sănătos și nu impun, spre deosebire de alte proceduri, cum ar fi punțile dentare convenționale, lucrări la nivelul dinților sănătoși. Totodată, acestea protejează oasele maxilarului și reduc resorbția și deteriorarea oaselor faciale. Mai mult decât atât, implanturile dentare ajută la restaurarea structurii oaselor mandibulare, prin prisma procedurii minim invazive pe care o impun. Zâmbetul tău își va recăpăta estetica, iar acest lucru se va reflecta în starea ta de bine și în felul în care arăți.

Datorită tuturor acestor avantaje, implanturile dentare oferă o valoare excelentă pe termen lung și reprezintă investiția optimă în sănătatea ta orală, în cazul în care suferi de probleme dentare iremediabile altfel decât prin substituție.

Adevărul sinistru din spatele puilor galbeni vânduți drept "mai sănătoși": "Unii sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut"
Adevărul sinistru din spatele puilor galbeni vânduți drept "mai sănătoși": "Unii sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut"
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară...
Adevărul despre sănătatea Regelui Charles. Nepotul său a spus care e starea acestuia după operație
Adevărul despre sănătatea Regelui Charles. Nepotul său a spus care e starea acestuia după operație
Regele Charles al Marii Britanii este "frustrat" de ritmul în care se recuperează după ce a fost diagnosticat cu cancer, a declarat duminică nepotul său, Peter Phillips, primul membru al...
#sanatate, #viata sanatoasa, #implant dentar , #viata sanatoasa