Cum să-ți întărești oasele de-a lungul vieții: 4 lucruri vitale să ai calciu suficient la bătrânețe în organism

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 02:00
6761 citiri
Cum să-ți întărești oasele de-a lungul vieții: 4 lucruri vitale să ai calciu suficient la bătrânețe în organism
Menținerea oaselor în stare bună asigură longevitatea oamenilor FOTO: Health

Un expert în ortopedie explică faptul că scheletul uman este menținut de-a lungul vieții de niște oase puternice, care joacă multe roluri vitale în organism, cum ar fi protejarea organelor interne, menținerea mușchilor și stocarea calciului. Dar, odată ce o persoană ajunge la bătrânețe, sănătatea oaselor este adesea neglijată, de aceea este recomandat să recurgem la câteva metode pentru a avea o sănătate bună la vârste înaintate.

Specialiștii în medicină susțin că oasele vechi se sparg și unele noi le înlocuiesc. Acest proces de înlocuire este rapid la tineri, dar el încetinește odată cu vârsta, potrivit The Week.

Masa osoasă este la apogeu la vârsta de 30 de ani, iar după aceea pierderea acesteia este mai mare decât cea pe care o câștigăm de-a lungul anilor. Pentru a nu fi afectați de acest proces, există câteva măsuri care pot fi folosite pentru a crește sănătatea oaselor și a menține starea generală de sănătate la bătrânețe, a spus dr. Gautham Kodikal, de la Spitalul Apollo Spectra din Bengaluru, India.

Vă prezentăm mai jos câteva lucruri importante, de care trebuie să țineți seama, dacă vreți să aveți niște oase sănătoase la bătrânețe.

Multă vitamina D

Vitamina D joacă un rol vital în îmbunătățirea sănătății oaselor și ajută organismul să absoarbă calciul. Cercetările arată că adulții cu niveluri scăzute de vitamina D tind să aibă o densitate a oaselor mai mică și sunt predispuși la riscul pierderii masei oasoase.

Pentru obținerea vitaminei D este necesar să vă expuneți regulat la soare (pentru a capta vitamina D, în mod natural din natură, cel puțin 10-15 minute, de 3 ori pe săptămână), dar și din alimente, precum brânza, ficatul și peștele.

Păstrați corpul activ

Cheia pentru menținerea oaselor puternice este menținerea corpului activ. Asta înseamnă mers pe jos, alergat și urcatul scărilor, toate ajută la menținerea corpului în stare de sănătate.

Aceste exerciții ajută organismul să reziste gravitației și să stimuleze creșterea celulelor osoase. Este recomandat 30 de minute de activitate zilnică, care poate ajuta la întărirea oaselor.

Mențineți o greutate optimă și un stil de viață sănătos

Menținerea unei greutăți optime și stabile și a unui stil de viață sănătos reprezintă un fapt esențial pentru o durată mare a vieții. O dietă echilibrată, bogată în alimente hrănitoare și menținerea unei greutăți sănătoase, pot ajuta la întărirea oaselor.

Nu trebuie să fiți nici subponderal și nici supraponderal, deoarece ambele stări duc la probleme legate de oase și articulații.

Dietă echilibrată

Este recomandată o dietă sănătoasă, care să conțină alimente bogate în vitamina C, proteine și calciu, care ajută la menținerea rezistenței oaselor. Vitamina C stimulează producția de celule osoase, alimentele bogate în proteine sunt foarte importante pentru sănătatea oaselor.

Principalul mineral necesar pentru sănătatea oaselor este calciul. Este important să includeți în dietă alimente bogate în calciu, precum brânza, iaurtul, pește, migdale, lapte, verdețuri, cereale.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sanatate oase, #intarirea oaselor, #oase sanatoase, #oase sanatoase sfaturi, #oase sanatoase calciu , #stiri sanatate
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
De sardine a uitat.