Lucruri pe care femeile nu ar trebui să le mai facă după ce împlinesc 30 de ani

Marti, 21 Martie 2023, ora 23:47
7253 citiri
Lucruri pe care femeile nu ar trebui să le mai facă după ce împlinesc 30 de ani
Femei care își pun mâinile la ochi FOTO Unsplash

Să ai grijă de sănătatea ta este întotdeauna important, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, pentru femeile care au atins 30 de ani există noi preocupări de care trebuie să fie conștiente.

Alegerile pe care le faci începând de la 30 de ani ar putea fi diferența dintre o viață lungă și sănătoasă și o serie de afecțiuni de sănătate care pot fi prevenite. Există câteva obiceiuri proaste la care femeile de peste 30 de ani ar trebui să renunțe, conform medical-news.org.

Stop haosului privind alimentația

Tinerii tind să nu pună accent pe ceea ce mănâncă, se orientează des spre fast food sau consideră că nu contează dacă iau o singură masă pe zi, seara târziu. După 30 de ani, începi să simți pe pielea ta consecințele. La 30 de ani, multe femei se confruntă pentru prima dată cu afecțiuni de sănătate precum arsuri la stomac, dureri de spate și anemie. Medicul dumneavoastră va începe probabil să acorde mai multă atenție tensiunii arteriale, colesterolului și semnelor de boli cardiovasculare.

O dietă echilibrată și bogată în nutrienți te poate ajuta să eviți o mulțime de probleme de sănătate pe măsură ce îmbătrânești. Calciul și vitamina D sunt importante pentru sănătatea oaselor, în timp ce proteinele sunt vitale pentru sănătatea mușchilor.

Fibrele sunt importante pentru prevenirea bolilor cronice precum bolile de inimă și diabetul, iar fierul ajută sângele.

Lipsa somnului dăunează creierului și inimii

De zeci de ani, cercetările au arătat că somnul suficient este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta pentru a permite creierului și inimii să se recupereze după stresul fizic și mental al zilei. Pragul de 30 de ani aduce o mulțime de noi factori de stres și schimbări de viață precum locuri de muncă solicitante, copii și responsabilități financiare mai mari. Toate acestea se reflectă în somn. Așadar, nu este surprinzător că devine tot mai dificil să ne odihnim suficient pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Cercetările arată că, cu fiecare deceniu, cea mai odihnitoare etapă a somnului scade cu 2%. Problemele cronice cu somnul vă expun unui risc mai mare de a suferi de boli mintale și agravează condițiile de sănătate mintală existente. De asemenea, sunt asociate cu un risc crescut de probleme cardiovasculare și cu o funcție mentală redusă.

Lipsa sportului face inima să sufere

Să ai grijă de inima ta după 30 de ani îți poate salva viața. Bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru mai mult de o treime din decesele femeilor din întreaga lume. Exercițiile fizice regulate reduc riscul de boli de inimă cu 30-40% și de accident vascular cerebral cu până la 25%. Exercițiile fizice vă ajută să vă mențineți în formă, vă oferă energie și vă stimulează starea de spirit, reducând în același timp riscul de diabet și alte boli cronice.

Cunoașterea istoricului medical al familiei

Istoricul de sănătate a familiei vă poate ajuta să vă înțelegeți mai bine propria sănătate și să luați măsuri suplimentare pentru a reduce riscurile potențiale. De exemplu, dacă ați avut cazuri de cancer de sân în familie, ar putea fi necesar să începeți screening-ul mai devreme decât alte femei. Istoricul de sănătate al familiei include informații despre sănătatea părinților, bunicilor, fraților, unchilor sau mătușilor. De asemenea, trebuie să vă interesați dacă aceștia au avut boli genetice.

Mai puțin zahăr după 30

Reducerea zahărului este o mică schimbare a dietei care are un impact mare. Prea mult zahăr poate provoca inflamații, ceea ce duce la un risc crescut de boli cronice. Excesul de zahăr este, de asemenea, asociat cu boli de inimă și anumite tipuri de cancer.

Stresul cronic poate fi normal la 20, dar nu și la 30

Studiile arată că femeile au o predispoziție mai mare spre stresul cronic, comparativ cu bărbații. Stresul cronic este asociat cu rate mai mari de depresie, anxietate și probleme cognitive precum uitarea și dificultăți de concentrare. Femeile care se luptă cu stresul cronic pot avea menstruații neregulate sau dificultăți în a rămâne însărcinate.

Fumatul, și mai dăunător după 35 de ani

Fumatul dăunează sănătății la orice vârstă, însă poate cauza probleme unice de sănătate la femei. Fumatul are impact asupra nivelului de estrogen, care afectează multe aspecte ale sănătății reproductive. Femeile care fumează pot avea menstruații dureroase sau neregulate și menopauză prematură. Fumatul poate provoca, de asemenea, infertilitate și crește riscul de avort spontan.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#sanatate femeie, #30 de ani, #obiceiuri sanatoase , #stiri life style