Descoperire privind îmbunătățirea sănătății creierului: Metodă simplă ce aduce fericirea

Vineri, 20 Mai 2022, ora 01:26 9144 citiri
Exercițiile fizice îmbunătățesc sănătatea creierului FOTO / SciTech Daily

Un studiu condus de către oamenii de știință de la Universitatea de Medicină Grossman din New York, Statele Unite, a descoperit o metodă cheie care îmbunătățește sănătatea creierului, la îndemâna tuturor.

Ei au anunțat că exercițiile fizice stimulează eliberarea dopaminei denumită hormonul ”fericirii”, în creier.

Experții, care au publicat studiul în publicația Journal of Neuroscience pe 16 mai 2022, au arătat că alergarea și exercițiile fizice regulate măresc nivelul dopaminei din creier, protejând celulele nervoase de deteriorare, potrivit SciTech Daily.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Grossman din New York au făcut investigația într-un studiu pe șoareci. Ei au constatat că aceștia, care alergau pe o roată, timp de 30 de zile, au avut o creștere cu 40% a eliberării dopaminei din creier, în comparație cu ceilalți, care nu au efectuat exerciții.

Obiect extraterestru misterios descoperit în Egipt: Este diferit de orice altceva din sistemul solar VIDEO

În mod remarcabil, chiar și după o săptămână de odihnă, nivelul ridicat de dopamină a rămas ridicat.

”Descoperirile noastre arată că factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF) – substanța care declanșează dopamina – joacă un rol cheie în schimbările de lungă durată care apar în creier, ca urmare a alergării.

Un fenomen neobișnuit anunțat de ESA: Locul unde Soarele a dispărut 4 luni și a început noaptea cea lungă VIDEO

Aceste rezultate, nu numai că ajută la explicația de ce exercițiile fizice te fac să te miști, să gândești și să te simți bine, ele arată, de asemenea, că aceste beneficii continuă chiar și după ce nu te antrenezi în fiecare zi”, a spus neurobiologul Gueandalina Bastioli de la Langone Heath New York.

”Rezultatele noastre ne ajută să înțelegem de ce exercițiile fizice ameliorează simptomele bolii Parkinson, precum și pe cele ale tulburărilor neuropsihice, cum ar fi depresia”, a explicat Margaret Rice și autor principal al studiului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News