Tehnologia uluitoare pregatita de Samsung pentru viitorul Galaxy S5

Luni, 19 Mai 2014, ora 23:004472 citiri
Tehnologia uluitoare pregatita de Samsung pentru viitorul Galaxy S5
Foto: digitaltrends.com

Viitoarele smartphone-uri vor trece la un alt nivel, urmarind o interactiune cat mai mare cu utilizatorul. Noul model Samsung va permite scanarea ochilor celor care il vor folosi.

Sud-coreenii de la Samsung vor sa extinda folosirea senzorilor biometrici in viitor, iar irisul ochiului va putea fi scanat cu ajutorul urmatorului lor smartphone, Galaxy S5 scrie digitaltrends.com. Noile dispozitive vor deveni mult mai sigure prin incorporarea acestei tehnologii extraordinare.

"Studiem diferite tipuri de mecanisme biometrice, iar unul dintre cele pe care toti il analizeaza este reprezentat de detectarea irisului", spune vicepresedintele companiei, Rhee In-jong.

El coordoneaza dezvoltarea platformei de securitate Knox si spera ca prin noua miscare sa atraga cat mai multi utilizatori din domeniul afacerilor.

Knox este folosita in prezent chiar si de Departamentul Apararii din SUA. Samsung vrea sa ia din clientii celor de la Blackberry, care au renuntat la piata larga in favoarea celor pe care ei ii numesc "proconsumatori". Platforma Blackberry Balance este cea vizata de Samsung, ea permitand utilizatorilor sa imparta smartphone-ul in doua sectiuni, una pentru activitatea profesionala si cealalta pentru utilizare personala.

Acest lucru inseamna ca o parte a telefonului poate fi monitorizata de departamentul de IT al firmei la care persoana respectiva lucreaza. Totusi, cealalta jumatate este folosita de fiecare asa cum doreste, fara a avea vreo legatura cu prima parte a telefonului. Rhee este optimist si crede ca sistemul Knox va fi adoptat de tot mai multi oameni in viitor.