Samsung va forma o echipa dedicata industriei auto in cautarea unui nou motor de crestere

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 15:36
2500 citiri
Samsung va forma o echipa dedicata industriei auto in cautarea unui nou motor de crestere
Foto: Samsung

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, cel mai mare producator mondial de telefoane, a anuntat miercuri ca va crea o noua echipa concentrata pe operatiunile din industria auto, in cautarea unui nou motor de crestere a profitului pe fondul incetinirii vanzarilor de smartphones.

Intr-un comunicat de presa, Samsung a precizat ca noua echipa va functiona independent de cele trei divizii existente urmand ca in prima faza sa se concentreze pe sistemele de entertainment din automobil, tehnologiile pentru navigatie prin satelit si masinile care se conduc singure, informeaza Reuters.

Investitorii si analistii sunt de parere ca grupul Samsung Electronics si companiile afiliate precum producatorul de baterii Samsung SDI Co Ltd si producatorul de componente electronice Samsung Electro-Mechanics Co Ltd poate deveni o forta majora in industria auto prin combinarea ofertelor lor intr-o singura platforma.

Samsung s-ar putea rupe de traditie: Cand ar urma sa lanseze smartphone-ul Galaxy S7

Cu toate acestea analistii atrag atentia ca ar putea dura mai multi ani pana cand Samsung Electronics va realiza venituri substantiale de pe urma vanzarilor de produse destinate industriei auto. In aceasta industrie ciclurile de produs dureaza mai multi ani si necesita standarde de siguranta mai riguroase decat in industria echipamentele electronice de larg consum.

Principalul rival sud-coreean al Samsung, grupul LG Electronics Inc. are inca din 2013 o divizie dedicata industriei auto denumita Vehicle Components Business Division. In plus, LG Chem Ltd., divizia de produse chimice a grupului LG, a semnat o serie de acorduri cu o serie de mari producatori auto precum GM, Hyundai Motor Co. si Ford Motor Co. pentru a le furniza baterii pentru vehiculele lor electrice.

Potrivit estimarilor Reuters, piata pentru componente auto, software si servicii este estimata la aproximativ 500 miliarde de dolari. Separat, analistii estimeaza ca profitul inregistrat de pe urma vanzarilor de smartphones, principala sursa de profit pentru Samsung Electronics, ar urma sa scada in 2015 pentru al doilea an consecutiv, punand presiuni asupra producatorilor sa gaseasca noi surse de profit.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Samsung divizie auto, #Samsung crestere profit , #stiri Samsung