Samsung va cumpara 3 la suta din Sharp

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 12:131217 citiri
Samsung va cumpara 3 la suta din Sharp
Foto: Digitaltrends

Samsung Electronics va achizitiona un pachet de 3 la suta din producatorul japonez Sharp, pentru 110 milioane de dolari.

Sharp a inregistrat pierderi imense si, chiar daca a reincercat restructurarea operatiunilor, nu a reusit sa faca rost de banii necesari, dupa ce ratingul sau a fost redus la "junk", anul trecut, relateaza BBC News.

Samsung, cel mai mare producator de televizoare din lume, ar putea sa reanimeze si productia companiei japoneze. "Pentru Sharp, este o veste buna din toate punctele de vedere", a spus Gerhard Fasol, de la Eurotechnology Japan, din Tokio.

"Samsung poate sa ajute productia si operatiunile Sharp, dar poate deveni si un client major, in special pentru ecranele plate", a adaugat acesta.

Datorita tranzactiei, pretul actiunilor Sharp a crescut cu nu mai putin de 17 procente, pe bursa din Tokio.

Compania a anuntat o serie de masuri, inclusiv disponibilizarea a 5.000 de angajati, respectiv 10% din forta de munca, in vederea reducerii costurilor.

Anul trecut, Sharp a fost de acord sa vanda un pachet de 10 la suta catre firma Hon Hai, din Taiwan, pentru 800 de milioane de dolari. Insa pretul actiunilor companiei japoneze a scazut cu 70% in lunile urmatoare, iar tranzactia nu a mai avut loc.