Samsung si Hyundai isi alerteaza angajatii: 2012 va fi un an extrem de dificil

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 16:09
1563 citiri
Samsung si Hyundai isi alerteaza angajatii: 2012 va fi un an extrem de dificil

Samsung Electronics si Hyundai Motor, doua dintre cele mai mari companii sud-coreene, le-au cerut angajatilor, luni, in a doua zi a anului 2012, sa stranga randurile, in contextul in care conditiile economice de pe piata internationala se vor inrautati.

Coreea de Sud, al patrulea mare exportator asiatic, a traversat relativ bine recenta perioada de scadere economica, dar ingrijorarile cu privire la incetinirea ritmului economic au inceput sa se accentueze pe fondul scaderii cererii internationale pentru automobile, electronice si nave, informeaza NY Times.

Samsung a depasit Apple in al treilea trimestru si a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, dar competitia se accentueaza tot mai mult pe piata terminalelor mobile, acolo unde Nokia, LG si Motorola se lupta pentru obtinerea unei cote cat mai mari.

"In acest an, incetinirea cresterii economice va continua, iar incertitudinile legate de mediul de afaceri se vor mentine. Viitorul Samsung depinde de afacerile noi, de noi produse si tehnologie. Trebuie sa avem o cultura corporatista mai deschisa si mai inovativa", a spus Lee Kun-hee, presedintele Samsung Electronics.

La randul lor, cei de la Hyundai Motor, care impreuna cu Kia Motors formeaza al cincilea mare producator auto din lume, si-au avertizat angajatii ca urmeaza o perioada in care concurenta din partea rivalilor japonezi se va intensifica.

Avertizarea vine in contextul in care producatorii niponi de automobile dau semne ca incep sa-si revina dupa cutremurul din martie 2011, care le-a afectat o mare parte din capacitatea de productie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Samsung Electronics, #Hyundai Motor, #avertizare angajati , #stiri Samsung