Samsung si-a cerut scuze angajatilor care s-au imbolnavit sau au murit lucrand in fabricile sale

Sambata, 24 Noiembrie 2018, ora 11:09
6188 citiri
Samsung si-a cerut scuze angajatilor care s-au imbolnavit sau au murit lucrand in fabricile sale
Foto: Arhiva Pixabay

Samsung si-a cerut scuze, in mod oficial, angajatilor care s-au imbolnavit sau au murit dupa ce au lucrat in fabricile companiei, informeaza BBC.

Presedintele gigantului sud-coreean, Kim Ki-nam, a declarat ca personalul si familiile "au suferit", pentru ca firma a actionat prea lent.

La inceputul acestei luni, Samsung a fost de acord sa ofere compensatii lucratorilor care s-au imbolnavit.

Scuzele vin dupa o campanie derulata de Hwang Sang-ki, tatal unei angajate dintr-o fabrica Samsung care a murit.

"Colegii si familiile iubite au suferit mult timp, dar Samsung Electronics nu a reusit sa se ocupe de aceasta chestiune mai devreme", a spus Kim. Samsung Electronics nu a luat in consideratie, in mod complet, riscurile potentiale asupra sanatatii ce apar pe liniile de productie a microprocesoarelor si ecranelor LCD.

"Astazi, dorim sa exprimam scuze sincere lucratorilor care sufera de boli, precum si familiilor lor", a spus Kim.

Hwang Sang-ki, care a condus campania, a declarat ca scuzele nu sunt suficiente. "Sincer, scuzele prezentate de un CEO al Samsung Electronics nu sunt de ajuns pentru victimele bolilor profesionale", a declarat el agentiei de stiri Yonhap.

Cu toate acestea, a spus el, va lua in calcul oprirea protestelor.

Hwang a inceput campania de compensare in 2007, dupa ce fiica sa, Hwang Yumi, a murit pe drumul spre spital, dupa ce s-a imbolnavit de leucemie.

El a incercat sa determine compania sa acorde compensatii lucratorilor care au suferit de aceeasi boala sau care au contractat alte boli dupa ce au lucrat pentru Samsung.

Barbatul a infiintat asociatia "Sustinatorilor pentru sanatatea si drepturile oamenilor din industria semiconductoarelor" (Sharps) si a organizat proteste si manifestari publice pentru a exercita presiuni asupra Samsung.

Sharps spune ca a identificat alte 319 de victime, dintre care 117 au murit.

Pachetul de compensare convenit in aceasta luna va face ca lucratorii bolnavi, precum si copiii lor cu boli asemanatoare, sa primeasca pana la 150 de milioane de woni (132.000 de dolari) pentru fiecare persoana afectata.

Toti actualii sau fostii angajati care au lucrat pentru Samsung si subcontractorii sai pe linia de microprocesoare si de ecrane LED din fabrica Giheung din Coreea de Sud din 1984 pot solicita despagubiri.

Acordul nu recunoaste faptul ca locurile de munca ale Samsung au o legatura directa cu bolile suferite de unii angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Samsung scuze agajati imbolnaviti murit, #angajati Samsung murit fabrici, #angajati Samsung imbolnavit fabrici , #stiri Samsung