Samsung lanseaza smartphone-uri cu propriul sistem de operare - vezi unde

Luni, 12 Mai 2014, ora 14:202375 citiri
Samsung lanseaza smartphone-uri cu propriul sistem de operare - vezi unde

Samsung se pregateste sa lanseze pe pietele din Rusia si India smartphone-uri cu propriul sistem de operare al companiei, Tizen, conform unor surse citate de presa externa.

Aceasta este cea mai recenta miscare a sud-coreenilor in vederea pozitionarii lor in competitie directa cu Google si Apple pe piata software-ului mobil, scrie Wall Street Journal.

Compania sud-coreeana pregateste, in saptamanile urmatoare, la Moscova, un eveniment special pentru lansarea noului smartphone, potrivit surselor citate.

Schimbare radicala la Samsung - noua industrie pe care vrea sa o cucereasca

De asemenea, Samsung este pe cale sa lanseze un smartphone cu Tizen si in India, au mai spus sursele, in timp ce lucreaza la dezvoltarea sistemului de operare pentru ca acesta sa fie compatibil si cu televizoarele.

Cel mai tare smartphone cu Android: Samsung Galaxy S5, HTC One M8 sau Sony Xperia Z2?

Samsung castiga miliarde de dolari din producerea si vanzarea de smartphone-uri, televizoare si frigidere, insa trebuie sa depuna eforturi serioase pentru a se impune pe piata de software si a serviciilor, care definesc intr-o masura din ce in ce mai mare experienta utilizatorilor.

In prezent, pe majoritatea telefoanelor Samsung ruleaza sistemul de operare Android de la Google.

Cu ocazia unor conferinte ale dezvoltatorilor, Samsung si Intel au incercat sa-i convinga pe producatorii de aplicatii sa creeze software si servicii pentru Tizen.

Un smartphone Samsung a explodat si a ranit grav o fetita

Pe de alta parte, planurile sud-coreenilor privind lansarea unor smartphone-uri cu Tizen au fost amanate in repetate randuri. Tizen functioneaza pe smartwatch-ul Gear 2 de la Samsung.