Samsung inregistreaza profit trimestrial record, datorita smartphone-urilor

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 12:061187 citiri
Samsung inregistreaza profit trimestrial record, datorita smartphone-urilor
Foto: Arhiva

Samsung Electronics a inregistat un profit record in primul trimestru din acest an, datorita vanzarilor masive de smartphone-uri.

In primele trei luni ale anului, profitul net a ajuns la 6,4 miliarde de dolari, fiind in crestere si fata de trimestrul anterior si fata de perioada similara din 2012, relateaza BBC News.

Rezultatele sunt in contrast cu cele inregistrate de Apple, care a raportat o scadere a profiturilor trimestriale, pentru prima data in ultimul deceniu.

De altfel, Samsung a intrecut Apple, devenit liderul pietei de smartphone-uri, anul trecut. Divizia de smartphone-uri a avut o crestere a profiturilor de 55 la suta, comparativ cu perioada ianuarie - martie 2012.

Potrivit analistilor, avantajul producatorului sud-coreean este faptul ca ofera o gama mult mai larga de smartphone-uri decat Apple, care vinde doar iPhone. Cel mai nou si performant model Samsung, Galaxy S4, va ajunge in magazinele din intreaga lume incepand de sambata.

Intre timp, Apple nu va lansa un model nou pana in a doua jumatate a acestui an, dand ocazia Samsung sa-si consolideze pozitia de lider de piata.