Samsung Galaxy S6 e mai tare ca iPhone 6?

Luni, 02 Martie 2015, ora 11:17
23891 citiri
Samsung Galaxy S6 e mai tare ca iPhone 6?
Foto: TechRadar

Viitorul companiei sud-coreene Samsung ar putea depinde de succesul noului telefon din seria Galaxy, lansat in doua versiuni, S6 si S6 Edge. Insa este acest smartphone mai bun decat principalul sau rival, iPhone 6?

RechRadar a facut o comparatie intre specificatiile celor doua dispozitive.

Samsung a lansat mult asteptatul Galaxy S6 si varianta S6 Edge (Video)

Putere

Fata de versiunile anterioare, Samsung a optat de aceasta data pentru un procesor octa-core de 64 de biti realizat in "ograda" proprie. Sud-coreenii au renuntat la cipurile realizate de Snapdragon, din cauza calitatii indoielnice.

Noul procesor Exynos 7420 cu 3 GB memorie RAM este foarte rapid si ar trebui sa faca fata cu brio atunci cand utilizatorul foloseste mai multe aplicatii in acelasi timp.

Mai mult, interfata TouchWiz, care este aplicata sistemului de operare Android Lollipop, a devenit mai intuitiva, avand in vedere ca s-a renuntat la unele aplicatii inutile care in trecut erau preinstalate, iar grafica a fost usor schimbata.

Comparativ, Apple a dotat iPhone 6 cu un procesor A8 de 64 biti si 1 GB memorie RAM, cu o frecventa de 1,39 GHz. Este mai slab decat cel al Samsung, dar va functiona mai mult decat rezonabil.

Compania americana isi "trage" puterea din faptul ca hardware-ul si software-ul se imbina foarte bine. Iar daca luam in considerare si faptul ca sistemul de operare iOS 8.1 ia fata Android, fiind mai intuitiv si dotat cu un design mai atragator, iPhone 6 sta chiar foarte bine la acest capitol.

Cumparaturi cu telefonul: Detalii despre tehnologia Samsung Pay, cu care e dotat noul Galaxy S6

Design

In sfarsit, Samsung a folosit metal pentru carcasa Galaxy S6 si nu plastic, ca pana acum. Sursa citata noteaza ca seamana destul de mult cu rivalul sau, iPhone 6, care pare a fi "muza" pentru sud-coreeni. Totusi, ei mai au de lucru pana sa ajunga la calitatea telefonului realizat de Apple, care este aproape perfect in materie de design.

Ecran

Samsung a mers tot pe un ecran Super AMOLED si pentru Galaxy S6, dar a imbunatatit mult rezolutia. Are o diagonala de 5,1 inchi si o rezolutie de 1.440x2.560 pixeli, ceea ce inseamna o densitate de 577 pixeli per inch, fiind cel mai bun ecran care exista pe piata in acest moment.

Pe de alta parte, Apple pierde cel mai mult la capitolul display. Abia anul viitor iPhone ar putea beneficia de tehnologia full HD. Pe langa imbunatatirea rezolutiei, americanii mai au de lucru si la contrast si culori.

Samsung a tras lozul castigator si in materie de diversitate, deoarece versiunea S6 Edge are ecranul prelungit pe ambele parti laterale, o tehnologie interesanta si utila, la care Apple nu s-a gandit. Avand mai mult loc pe display, Samsung a pus mai multe aplicatii, astfel ca utilizatorul are la indemana mai multe optiuni.

Samsung Galaxy S6: Asul din maneca sud-coreenilor cu care ar putea lua fata Apple si HTC

Camera

Camera foto a noului dispozitiv Samsung are o rezolutie de 16MP, tehnologie de stabilizare optica a imaginii si un nou mod de fotografiere, numit Pro mode, care ofera diverse functii pentru a imbunatati calitatea instantaneelor.

"Gaseste claritate in intuneric", a fost mesajul trimis de Samsung pe Twitter, referitor la S6.

In ceea ce priveste rezolutia, camera foto a iPhone 6 sta mai prost, avand doar 8 MP. In realitate, Apple a imbunatatit toate celelalte componente ale obiectivului, astfel ca se descurca excelent chiar si in conditii vitrege.

Pe de alta parte, Samsung a facut o schimbare, astfel ca poti face poze mai usor, apasand de doua ori pe butonul "Home". In plus, camera foto din fata, pentru selfie-uri, are o rezolutie mai buna, de 5 MP, fata de 3 MP, cat are iPhone 6.

Baterie

Samsung a mizat pentru S6 pe o baterie de 2.550 mAh, ceea ce este o surpriza, avand in vedere ca modelul anterior, S5, avea una de 2.800 mAh. Insa acest aspect nu este singurul care conteaza, astfel ca ramane de vazut daca se va descurca bine in ceea ce priveste eficienta. Dar pe hartie, situatia e mai roz decat in cazul smartphone-urilor Apple.

Bateria este calcaiul lui Ahile pentru iPhone-uri, astfel ca telefoanele trebuie reincarcate mai des decat majoritatea rivalilor. iPhone 6 are o baterie de doar 1.810 mAh.

Samsung Galaxy S6, vedeta momentului: Detalii despre noul smartphone al sud-coreenilor

Verdict

E greu sa compari cele doua telefoane, avand in vedere ca sunt unele din cele mai bune de pe piata. Pana la urma, depinde de preferintele fiecarui utilizator in parte. Samsung se lauda foarte mult cu specificatiile de pe hartie: procesor rapid, baterie mare, ecran de o calitate superioara, camera foto cu multi megapixeli.

Dar Apple reuseste foarte bine sa faca partea hardware perfect compatibila cu software-ul. Desi telefonul are specificatii putin mai slabe, este mai stabil, are o gama mai larga de aplicatii si face poze excelente.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#comparatie Galaxy S6 iPhone 6, #lansare Samsung Galaxy S6, #specificatii Samsung Galaxy S6, #Samsung Galaxy S6 iPhone 6 , #Apple