Samsung Galaxy S III a fost lansat - vezi ce stie sa faca (Video)

Vineri, 04 Mai 2012, ora 09:03
5449 citiri
Samsung Galaxy S III a fost lansat - vezi ce stie sa faca (Video)
Foto: IBN Live

Samsung Electronics a lansat, joi seara, smartphone-ul Galaxy S III, cu care firma sud-coreeana spera sa isi pastreze dominatia in fata celor de la Apple.

"Este un telefon creat pentru oameni, care inseamna mai mult decat megaherzi, gigabytes si megapixeli. Este un telefon care ii priveste si asculta pe utilizatori si le anticipeaza dorintele", a spus presedintele Samsung, JK Shin, la lansare.

Telefonul are un ecran HD Super AMOLED de 4,8 inchi (12,2 cm), cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli, scrie ibnlive.in.com.

Este mai greu decat Galaxy S II, cantarind 133 de grame, fata de 116 grame, cat avea versiunea precedenta, iar grosimea este de doar 8,6 mm.

Samsung Galaxy S III ruleaza cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si are un microprocesor quad-code Exynos 4 Cortex-A9 de 1,4GHz, dezvoltat de firma nord-coreeana.

Bateria este de 2100mAh, iar telefonul va fi disponibil in trei variante de memorie, de 16, 32 si, respectiv, 64 de GB. Insa, cu ajutorul unui card microSD, capacitatea de stocare poate fi marita pana la 64 GB.

Camera foto din fata are 1,9 megapixeli si poate realiza filme HD de 720p. Cea din spate are 8 megapixeli si este full HD, putand filma la o calitate 1080p. De asemenea, are mai multe functii, precum recunoastere faciala.

Insa aplicatiile utile fac din Samsung Galaxy S III un telefon special.

Daca ai primit un mesaj si vrei sa suni acea persoana, trebuie doar sa duci telefonul la ureche, iar numarul va fi apelat direct, prin intermediul serviciului "Direct Cal".

De asemenea, noul smartphone de la Samsung este echipat cu un asistent vocal, numit "S Voice", care "asculta si raspunde cererilor tale", asemanator lui "Siri", de la iPhone 4S.

Cu ajutorul aplicatiei "Smart Alert", daca atingi telefonul si exista apeluri pierdute, el va incepe sa vibreze sau va atrage atentia asupra acestora cu ajutorul luminilor LED.

Samsung Galaxy S III se conecteaza prin Wi-Fi la televizoare, laptopuri sau tablete si fi folosit ca controller pentru diverse jocuri.

Potrivit publicatiei Gizmodo, care l-a numit "imparatul Android", smartphone-ul are si cateva defecte, precum ecranul prea mare sau design-ul prea banal.

Samsung Galaxy S III va fi disponibil in Europa, incepand cu data de 29 mai.

Samsung a devenit cea mai mare companie producatoare de telefoane mobile, dupa ce a livrat 93,4 milioane de telefoane in primul trimestru din acest an, cu 36 la suta mai mult decat in perioada similara a anului trecut, fata de 82,7 milioane de telefoane livrate de Nokia si 5,1 milioane de unitati vandute de Apple.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#lansare Samsung Galaxy S III, #lansare Samsung Galaxy S 3, #Samsung Galaxy S III , #stiri Samsung