Samsung, din nou tinta criticilor: A pus o poza facuta cu un aparat foto in prezentarea performantelor Galaxy A8 Star

Luni, 10 Decembrie 2018, ora 07:21
17659 citiri
Samsung, din nou tinta criticilor: A pus o poza facuta cu un aparat foto in prezentarea performantelor Galaxy A8 Star
Foto: Samsung via Business Insider

Samsung se afla din nou in mijlocul unei controverse dupa ce a iesit la iveala ca producatorul sud-coreean a folosit o poza stock facuta cu un aparat foto DSLR pentru a promova o functie a camerei de pe smartphone-ul sau Galaxy A8 Star.

Mai exact, Samsung a folosit poza in cauza pentru a ilustra functia "Live Focus Reader", care estompeaza fundalul atunci cand camera telefonului se afla in modul Portret. Fotografa care a facut poza originala, Dunja Djudjic, este cea care descoperit-o pe site-ul Samsung, care a cumparat-o de pe un site de poze stock pe care Djudjic o incarcase, potrivit Business Insider. Poti vedea fotografia originala pe EyeEm.

Compania precizeaza, totusi, scris cu litere mici sub poza, ca imaginea este folosita doar in scopul exemplificarii a ceea ce poate face functia respectiva, astfel incat se poate considera ca, tehnic, Samsung nu incearca sa-si induca in eroare potentialii cumparatori.

Practica de a folosi poze facute cu aparate profesionale pentru a promova functiile camerei foto a telefonului este insa cel putin discutabila, stiut fiind faptul ca, oricat de mult au evoluat smartphone-urile la acest capitol, nu pot atinge inca performantele DSLR-urilor sau ale unei camere mirrorless.

Samsung nici macar nu este la prima abatere de acest gen. La inceputul anului, compania a folosit o poza stock intr-o campanie derulata in social media, pe care a prezentat-o ca fiind o poza facuta cu Galaxy A8.

Nu este nici singurul producator care a pretins ca anumite poze cumparate au fost realizate cu smartphone-urile sale. S-a intamplat, de exemplu, si cu Huawei, in doua randuri.

Telefonul Galaxy A8 Star a fost lansat in luna iunie a acestui an.

C.S.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Samsung poza stock camera telefon, #camera smartphone Samsung , #galaxy