Samsung, dat in judecata de Brazilia pentru conditiile grele din fabrici - daune uriase

Miercuri, 14 August 2013, ora 18:251362 citiri
Samsung, dat in judecata de Brazilia pentru conditiile grele din fabrici - daune uriase
Foto: AP

Guvernul brazilian a decis sa actioneze in instanta pentru 108 milioane dolari compania sud-coreeana Samsung, din cauza conditiilor de munca pentru muncitori descoperite la o fabrica de asamblare.

Ministerul brazilian al Muncii a gasit incalcari grave ale normelor de protectia muncii, inclusiv un program de lucru de 15 ore pe zi si pauze insuficiente la fabrica Samsung din Manaos, anunta The Guardian.

Procurorii brazilieni au raportat ca in 2012 mai mult de 2000 de muncitori au avut probleme de sanatate, de exemplu dureri de spate care au legatura cu conditiile de lucru. Samsung, intr-o luare de pozitie oficiala de miercuri, afirma ca doreste sa colaboreze cu autoritatile braziliene.

"Imediat ce vom primi oficial plangerea guvernului vom face o reevaluare completa a fabricii si vom colabora complet cu autoritatile braziliene. Avem foarte multa grija sa oferim un spatiu de munca care sa aiba cele mai inalte standarde de sanatate, siguranta din industrie pentru angajatii nostri din intreaga lume", spune comunicatul Samsung.

Compania Samsung, cel mai mare producator din lume de telefoane inteligente, carduri de memorie si monitoare LCD, a mai fost condamnata in 2011 tot in Brazilia pentru conditii de munca la care isi obliga muncitorii si a trebuit sa plateasca o despagubire de 200.000 de dolari.

Compania a mai fost acuzata ca angajeaza copii in China si a avut de-a face cu multe procese in Coreea de Sud intentate de fosti angajati care cauta compensatie pentru accidentele din uzinele Samsung care le-au afectat sanatatea.