Samsung anunta lansarea unui nou dispozitiv mobil in aceasta luna

Duminica, 05 August 2012, ora 16:54
2894 citiri
Samsung anunta lansarea unui nou dispozitiv mobil in aceasta luna

Cel mai mare producator de telefoane din lume, Samsung, a anuntat, vineri, ca va lansa inca un dispozitiv mobil in cursul acestei luni, cu cateva saptamani inaintea lansarii pe piata a celui mai nou iPhone.

Un purtator de cuvant a refuzat sa ofere detalii privind lansarea, dar a precizat ca acestea vor fi dezvaluite pe 29 august la Berlin, unde va fi sustinuta o conferinta de presa. Potrivit unor analisti, ar putea fi vorba despre o a doua generatie a modelului hibrid tableta-telefon Galaxy Note II, despre care au aparut mai multe zvonuri in ultimele saptamani, informeaza AFP.

Acest anunt vine la sase zile dupa ce Samsung si Apple au inceput procesul legat de incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Cele doua companii s-au acuzat una pe cealalta de copierea designului si tehnologiilor folosite pentru smartphone-uri si tablete, iar rezultatul procesului ar putea insemna plata a miliarde de dolari de catre cea care va pierde si impunerea unor restrictii in privinta vanzarilor, relateaza BBC News.

Impreuna, cei doi mari producatori reprezinta peste jumatate din vanzarile mondiale de smartphone-uri. In ciuda faptului ca Apple isi cumpara multe componente de la Samsung, pana acum nu au reusit sa incheie un acord pentru impartirea brevetelor, nici dupa ce un tribunal i-a fortat pe cei doi directori generali sa se intalneasca.

Producatorul iPhone va cere daune de 2,5 miliarde de dolari, desi judecatorul s-ar putea sa tripleze cifra, daca vrea sa pedepseasca Samsung. Apple sustine ca i-au fost furate sapte brevete.

In plus, compania americana sustine ca Samsung i-a furat design-ul primului iPhone si al iPad, precum si elemente pentru interfata.

Evident, Samsung neaga aceste acuzatii si va incerca sa demonstreze ca design-ul dispozitivelor sale nu s-a schimbat dramatic dupa aparitia iPhone. In plus, acuza la randul sau Apple de faptul ca s-ar fi inspirat pentru design-ul primului iPhone de la Sony.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Samsung lansare dispozitiv smartphone, #Samsung Galaxy Note II, #Samsung producator telefoane , #stiri Samsung