Samsung, acuzata ca si-a pacalit clientii: Pozitia oficiala a companiei

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 22:174807 citiri
Samsung, acuzata ca si-a pacalit clientii: Pozitia oficiala a companiei
Foto: Samsung

In urma unor articole aparute atat in presa, conform carora teste ale unor laboratoare independente au demonstrat ca unele televizoare Samsung din Europa consuma mai multa energie electrica in realitate decat in testele oficiale, compania a transmis o pozitie oficiala.

"Respingem categoric acuzatiile conform carora rezultatele testelor de laborator in cazul Smart TV-urilor Samsung sunt inselatoare.

Motion Ligting nu este o setare care se activeaza doar in timpul testelor de conformitate. Dimpotriva, este o setare implicita care functioneaza atat in laborator cat si acasa. Este o functie inovatoare care se activeaza automat in momentul in care televizorul a fost instalat acasa si ramane activa oricand este utilizat modul standard de vizionare.

Motion lighting face parte dintr-o serie de functii dezvoltate special pentru a reduce impactul asupra mediului. Ne mandrim cu aceste tehnologii si ne dorim sa continuam sa inovam in acest domeniu", se arata intr-un comunicat al companiei, remis Ziare.com.

Comisia Europeana a anuntat, joi, ca va investiga acuzatiile si a promis sa intareasca reglementarile privind eficienta energetica pentru a scoate in afara legii asa-zisele "dispozitive de inselat" din televizoare si alte produse, dupa ce mai multe state europene si-au exprimat ingrijorarea.

Samsung si-a pacalit consumatorii: Televizoarele consuma mai mult in realitate decat la teste (Video)

Diferenta a fost sesizata in teste de laborator ale unui grup de cercetare cu finantare europeana numit ComplianTV, care a inregistrat cifre de consum tot mai mari pentru modelele companiei. Studiul de laborator a relevat ca optiunea "motion lighting" reduce luminozitatea televizoarelor, precum si consumul de energie, in cadrul testelor International Electrotechnical Commission (IEC).

In conditii reale, insa, nu s-a inregistrat nicio reducere a consumului de energie. In aceste conditii, televizoarele consuma mai mult, polueaza mai mult si incarca facturile de electricitate.

Cateva din descoperirile ComplianTV au fost prezentate marti la Londra la o intalnire a Royal Society.

Nu exista nicio sugestie ca Samsung, cel mai mare producator de televizoare, a procedat ilegal, cu toate ca activistii pentru eficienta energetica sustin ca testele UE sunt prea "generoase".

A.S.