Samsung, acuzata ca si-a mintit angajatii privind toxinele la care sunt expusi. Cum raspunde compania

Joi, 11 August 2016, ora 20:463837 citiri
Samsung, acuzata ca si-a mintit angajatii privind toxinele la care sunt expusi. Cum raspunde compania
Foto: Facebook/Samsung Mobile

O ancheta jurnalistica a venit cu acuzatii grave impotriva Samsung, spunand ca gigantul sud-coreean a ascuns informatii cruciale fata de angajatii sai, care ar fi fost expusi in fabrici la niste toxine din cauza carora multi s-au imbolnavit, chiar si de cancer, iar unii au murit.

Samsung a ascuns aceste detalii argumentand ca tin de tehnica secreta a companiei pentru fabricarea dispozitivelor electronice, se arata in investigatia marca AP, citata de BBC.

Familiile salariatilor au spus ca aproximativ 200 de angajati s-au ales cu boli grave de pe urma muncii in fabricile Samsung. Ba mai mult, rudele sustin chiar ca 76 de oameni au murit din cauza contactului cu chimicalele nocive. Asta din cauza ca Samsung ar fi ascuns informatii esentiale fata de angajati si autoritatiile sud-coreene, invocand tehnica secreta.

Reprezentantii Samsung au negat toate acuzatiile, precizand ca siguranta muncitorilor este "prioritatea numarul unu" a companiei.

Legislatia din Coreea de Sud interzice tainuirea informatiilor care pot afecta sanatatea publica pe motivul tehnicii secrete, insa nu exista sanctiuni pentru incalcarea prevederilor, arata Huffington Post.