Samsung a lansat la CES un procesor mai puternic pentru smartphone-uri

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 12:531346 citiri
Samsung a lansat la CES un procesor mai puternic pentru smartphone-uri
Foto: gizmochina.com

Compania sud-coreeana Samsung, al doilea mare producator global de semiconductori, a prezentat, in cadrul evenimentului Consumer Electronics Show (CES) 2013, un procesor mai rapid si mai puternic, urmarind sa-si extinda cota pe piata smartphone-urilor.

Astfel, compania va comercializa un chip cu opt procesoare incorporate pe aceeasi bucata de silicon, numit Exynos 5 Octa, a anuntat Stephen Woo, presedintele diviziei de semiconductori a Samsung, la Las Vegas, potrivit Bloomberg.

De asemenea, mai multi producatori de chipuri, precum Nvidia Corp. si Qualcomm Inc, au anuntat in aceasta saptamana lansarea unor procesoare menite sa creasca puterea de operare a telefoanelor.

Samsung, care furnizeaza componente de genul procesoare, chipuri de memorie si ecrane pentru Apple si pentru propria divizie de telefoane, incearca sa castige comenzi si din partea altor producatori.

Exynos 5 Octa va dezvolta succesul predescesorului sau, folosit pentru 53 de milioane de dispozitive si ales de Google pentru notebook-ul Chromebook, a mai spus Woo.