Razboiul Samsung-Apple: Sud-coreenii castiga Australia

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 22:56
2070 citiri
Razboiul Samsung-Apple: Sud-coreenii castiga Australia
Foto: todaysiphone.com

Samsung Electronics va putea vinde ultimul tip de tableta Galaxy in Australia in perioada Craciunului, cruciala pentru vanzari, dupa ce a castigat procesul impotriva Apple, care convinsese autoritatile sa interzica comercializarea produsului.

Decizia tribunalului federal australian vine dupa regresul companiei Samsung in Europa, acolo unde Apple a reusit sa blocheze vanzarile de tablete Samsung in Germania, cea mai mare piata europeana, informeaza CNN.

Samsung a trebuit, de asemenea, sa modifice cateva componente pentru piata europeana, in urma unei prohibitii a vanzarilor de smartphone-uri Galaxy in Olanda.

Samsung si Apple desfasoara 20 de procese in noua tari, inclusiv Statele Unite, Coreea de Sud, Japonia si Marea Britanie, iar analistii spun ca ultimul verdict ar trebui sa sustina pozitia Samsung in aceste cazuri:

"Procesul a aratat ca pretentiile Apple sunt destul de slab argumentate, in timp ce Samsung poate sa riposteze cu drepturile de utilizare a tehnologiei 3G", a declarat Jae Lee, de la Daiwa Securities.

"Rafuielile" prin tribunale intre cele doua companii scot in evidenta relatiile complexe dintre cei doi producatori.

Samsung este un important furnizor de componente pentru produsele Apple, insa compania din Coreea de Sud este cel mai mare producator de smartphone-uri bazat pe sistemul de operare Android, si, prin urmare, cel mai mare competitor al Apple pe piata de telefoane smart si tablete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Apple Samsung, #proces Apple Samsung Australia, #patent Samsung Galaxy , #stiri Samsung