Procurorii au cerut 12 ani de inchisoare pentru mostenitorul Samsung

Luni, 07 August 2017, ora 15:292981 citiri
Procurorii au cerut 12 ani de inchisoare pentru mostenitorul Samsung
Foto: Arhiva Hepta.ro

Procurorii sud-coreeni au cerut o condamnare de 12 ani in spatele gratiilor pentru mostenitorul gigantului Samsung Electronics, Lee Jae-yong (foto), implicat intr-un scandal masiv de coruptie, ce a dus la demiterea presedintelui Park Geun-hye.

Lee este acuzat ca a facut o donatie financiara importanta in schimbul sprijinului guvernamental pentru fuziunea a doua subsidiare Samsung, transmite BBC.

Acesta si-a petrecut ultimele sase luni la inchisoare pentru acuzatiile de coruptie, dar neaga in continuare orice vinovatie in scandalul care a dus la demiterea lui Park Geun-hye din pozitia de presedinte al Coreei de Sud.

La ultima sedinta de judecata, procurorii au sustinut ca Lee reprezinta "beneficiarul final" al infractiunilor comise in scandalul Samsung.

Procurorii l-au acuzat pe Lee Jae-yong si pe alti patru directori Samsung ca au mituit-o pe apropiata presedintelui Choi Soon-sil cu milioane de dolari pentru a obtine sprijin guvernamental la Seul.

De asemenea, acestia au cerut sentinte de la sapte la zece ani de inchisoare pentru ceilalti directori Samsung.

"Acuzatii erau apropiati de Putere si urmareau castiguri personale", au argumentat procurorii in fata magistratilor de la Seul.

Lee avea nevoie sa-si cimenteze conducerea prin fuziunea a doua subsidiare Samsung, dupa ce a preluat o functie importanta ca urmare a imbolnavirii tatalui sau, Lee Kun-hee.

O sentinta este asteptata pentru 25 august 2017.

Citeste si Samsung e implicata intr-un urias scandal de coruptie: A cumparat un cal de aproape un milion de dolari pentru o apropiata a presedintelui