NSA aproba cateva dispozitive Samsung pentru stocarea datelor confidentiale

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 21:593221 citiri
NSA aproba cateva dispozitive Samsung pentru stocarea datelor confidentiale

Compania Samsung Electronics a anuntat, marti, ca Agentia pentru Securitate Nationala (NSA) a aprobat cateva dispozitive ale sale pentru a fi utilizate de oficialii guvernamentali care au acces la informatii clasificate.

Samsung a precizat ca NSA a aprobat telefoanele Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy Note 4, Galaxy Note 3 si tableta Galaxy Note 10.1, prntre altele, pentru utilizare, scrie The Wall Street Journal.

NSA a fost convinsa de eficienta sistemului de securitate Knox dezvoltat de Samsung. In iunie, Samsung a anuntat ca cinci dintre mobilele Galaxy care au instalate sistemul Knox au fost aprobate pentru utilizare de catre agentia americana Defense Information Systems Agency.

Oficialii americani ce au acces la date sensibile pot sa-si procure telefonul mobil dintr-o lista de dispozitive admise, printre care se afla si Galaxy S4 si Galaxy Note 3.

Samsung isi doreste sa isi mareasca numarul de clienti din mediul corporate si guvernamental si a explicat ca numarul clientilor convinsi de eficienta sistemului de securitate Knox este in crestere.

A.I.