Noul iPhone 7 versus Samsung Galaxy S7 - Care e mai tare

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 08:05
60874 citiri
Noul iPhone 7 versus Samsung Galaxy S7 - Care e mai tare
Foto: TechRadar

Ce alegi: Batman sau Superman? Sa compari cele doua faimoase personaje si sa decizi care e mai tare e aproape la fel de greu ca in cazul super-telefoanelor iPhone 7 de la Apple si Galaxy S7 de la Samsung.

TechRadar a pus fata in fata aceste smartphone-uri pentru ca utilizatorii sa-si dea seama mai bine de diferente si asemanari.

Reamintim ca iPhone 7 a fost lansat miercuri seara, iar Ziare.com v-a transmis minut cu minut cum s-a desfasurat evenimentul.

Design

Samsung a incetat sa mai copieze Apple in urma cu cativa ani. Iar asta inseamna ca telefoanele din seria Galaxy au o identitate proprie, iar S7 este varful iceberg-ului din acest punct de vedere.

Carcasa e realizata din sticla Gorilla Glass, atat pe partea din fata, cat si in spate. In plus, il poti manevra aproape perfect. Totusi, are un defect: este foarte alunecos, insa bineinteles ca o carcasa poate rezolva aceasta problema.

Per total, S7 este unul dintre cele mai aratoase telefoane de pe piata, iar designul sau elegant ar putea cuceri multi utilizatori.

Citeste mai multe detalii in review-ul Ziare.com

iPhone 7 seamana destul de mult cu generatia anterioara, 6S, insa exista cateva deosebiri importante in ceea ce priveste designul. Iar cea mai evidenta este disparitia jack-ului pentru casti, care a lasat loc pentru ca Apple sa faca in sfarsit telefonul rezistent la apa si praf.

Butonul "Home" a avut si el parte de schimbari, cea mai importanta fiind ca se comporta diferit in functie de cat de tare apesi pe el.

De asemenea, iPhone 7 are parte de doua difuzoare stereo. Asta inseamna ca vei putea asculta muzica mai tare si la o calitate mai buna, dar nu vei putea da o petrecere in cartier doar cu ajutorul sau.

Display

Samsung a primit multe laude in ceea ce priveste ecranele telefoanelor sale, iar S7 nu face exceptie. Display-ul de 5,1 inchi cu tehnologia Super AMOLED are o rezolutie de 2.560 x 1.440 de pixeli, ceea ce inseamna o densitate de 577 de pixeli per inch, care garanteaza o calitate exceptionala pentru imagini.

In plus, notificarile nu iti "trezesc" tot ecranul, ci doar o parte. Asta inseamna ca nu se consuma multa baterie, gratie capacitatii de a lumina individual pixelii, fara a fi nevoie de o lumina de fundal.

Pe de alta parte, display-ul Retina folosit de Apple la iPhone 7 pare ca a ramas in urma. Cu o diagonala de 4,7 inchi si tehnologie IPS LCD, el are o rezolutie de 1.334 x 720 de pixeli si o densitate de 326 pixeli per inch. Cei dezamagiti de aceste cifre nu trebuie sa dispere: Apple a imbunatatit ecranul, astfel ca este cu 25% mai luminos si are o gama mai variata de culori decat 6S.

Putere si sistem de operare

Galaxy S7 e dotat cu procesorul octa-core Exynos realizat de Samsung, pentru variantele vandute in Europe, si cu cipul quad-core Snapdragon 820 in SUA. Ambele variante au 4GB de RAM, iar capacitatea de stocare este de 64GB si poate fi extinsa cu ajutorul unui card de memorie.

Ca sistem de operare, telefonul are preinstalat Android Marshmallow, peste care Samsung a adaugat interfata proprie TouchWiz. Compania sud-coreeana a mai "curatat" meniul si a eliminat din aplicatiile enervante, asa ca telefonul e mai rapid si mai usor de folosit decat oricare alt smartphone lansat anterior de Samsung.

Apple a dotat insa iPhone 7 cu un procesor A10 Fusion, "home-made", care ar trebui sa fie cu 40% mai rapid decat precedentul. Cele patru nuclee sunt impartite astfel: doua se ocupa de treburile mai solicitante, iar celelalte doua de actiunile care nu necesita prea multa putere de procesare.

Dupa multi ani de asteptare, Apple a crescut si capacitatea de stocare, astfel ca optiunile sunt acum 32GB, 128GB si 256GB. Tot nu are insa spatiu pentru card microSD.

Camera

Samsung si Apple au renuntat sa creasca numarul de megapixeli, insa au imbunatatit alte aspecte ale camerei foto.

Galaxy S7 are un sistem de senzori "dual pixel" care ii permite sa faca poze mai bune decat rivalii sai, chiar daca are doar 12MP.

In plus, poate inregistra videoclipuri la calitate 4K si la 30 de cadre pe secunda, iar stabilizarea optica isi face treaba in conditii de lumina slaba sau cand subiectul e in miscare.

Pentru iPhone 7, Apple a imbunatatit iar camera, care are 12MP, senzor 4K, stabilizare optica, patru LED-uri flash si un nou mod de a procesa imaginile. In plus, ar trebui sa fie mai bun in conditii de lumina slaba.

Totusi, pasionatii de fotografie ar trebui sa opteze pentru varianta mai mare a telefonului, caci iPhone 7 Plus are o camera dotata cu tehnologia perfecta pentru portretele realizate in stilul celor facute cu ajutorul DSLR-urilor.

Baterie

Galaxy S7 are o baterie de 3.000 mAh, dar are si numeroase tehnologii care te ajuta sa il folosesti o zi intreaga fara sa-l incarci.

Apple insa nu a publicat specificatiile legate de acest aspect, insa a promis ca a imbunatatit autonomia.

Pret

Galaxy S7 porneste de la 750 de dolari, in timp ce iPhone 7 va fi disponibil in magazine de la 16 septembrie incepand de la pretul de 649 de dolari.

Verdict

Samsung si Apple au fanii lor, iar ambele telefoane reprezinta o evoultie clara fata de precedentele modele.

Pe hartie, insa, Galaxy S7 pare ca se descurca mai bine, avand in vedere ca are un procesor mai bun, o capacitate mai mare de stocare si un display superior.

Insa iPhone are de castigat, ca de obicei, in ceea ce priveste experienta per total a utilizatorului, avand in vedere ca partile software si hardware sunt foarte bine integrate.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#comparatie iPhone 7 Galaxy S7, #iPhone 7 Samsung Galaxy S7, #lansare iPhone 7 , #Apple