Noua tableta Samsung Galaxy Tab S, un gadget la inaltime

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 22:124774 citiri
Noua tableta Samsung Galaxy Tab S, un gadget la inaltime
Foto: digitaltrends.com

Noua tableta din clasa premium lansata de Samsung arata cat de mult a evoluat tehnologia, ea fiind o alegere excelenta pe care o pot face chiar si cei mai pretentiosi iubitori de gadgeturi.

Galaxy Tab S este extrem de subtire si usoara, fiind greu de crezut cum poate incapea bateria intr-o asemenea tableta cu grosimea de doar 6,6 mm, scrie news.com.au.

Referitor la ecran, este de remarcat calitatea lui foarte buna. Tehnologia AMOLED ofera o imagine de o calitate excelenta, chiar mai buna decat cea HD, dupa cum sustine producatorul.

Cert este insa faptul ca afisajul este mai bun decat Retina, oferit de Apple pentru iPad. Sud-coreenii ofera si un program special dedicat celor care au deja un smartphone Samsung. Acesta se numeste Side Sync 3.0, iar dupa ce e descarcat el poate conecta cele doua gadgeturi prin optiunea Wi-Fi Direct. Ecranul telefonului poate fi vazut astfel in miniatura pe cel al tabletei, utilizatorul avand posibilitatea de a schimba setarile telefonului in acest mod.

Side Sync 3.0 permite si transferul rapid de fisiere intre dispozitive. Procesorul cu care noile tablete sunt echipate e reprezentat de unul Octa-core, care vine alaturi de o memorie RAM de 3 GB. Cei care vor sa aiba parte de facilitatile oferite de un calculator pot opta pentru rularea mai multor programe simultan, trecerea de la unul la altul facandu-se usor.

Pretul noului gadget Samsung se ridica la aproximativ 750 de euro. Cererea de tablete din clasa premium este in crestere, producatorul asteptandu-se la vanzari mari. Aceasta ultima lansare este si o provocare pentru americanii de la Apple, care vor fi nevoiti sa scota pe piata un nou model de iPad pentru a raspunde pe masura provocarii.