Multe dintre televizoarele vandute in Romania drept 4K sunt in realitate 3K

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 15:25
9994 citiri
Multe dintre televizoarele vandute in Romania drept 4K sunt in realitate 3K
Foto: Ziare.com

Multe dintre televizoarele vandute pe piata din Romania drept televizoare 4K nu au, in realitate, o rezolutie 4K, ci sunt mai degraba 3K, a spus miercuri directorul diviziei Consumer Electronics al Samsung Electronics Romania, Victor Armaselu.

Televizoarele cu rezolutie 4K Ultra HD au o rezolutie de 3.840 x 2.160, avand 8,3 milioane de pixeli, de aproape patru ori mai mult decat dispozitivele Full HD, care au 2,1 milioane de pixeli (rezolutie 1.920 x 1.080).

Televizoarele 4K au devenit tot mai populare in ultimii ani, pe masura ce continutul 4K a devenit tot mai bogat pentru aceste dispozitive, iar preturile au scazut, a mentionat Armaselu. Totusi, nu toate au o rezolutie 4K reala.

"Doar o parte din televizoarele vandute drept 4K sunt 4K autentic. Multe dintre ele sunt, de fapt, 3K. Al patrulea pixel este alb, nu contribuie la culoare", a spus Armaselu.

In prezent, multi utilizatori nu observa clar diferenta dintre 4K si 3K, dar aceasta va deveni tot mai vizibila pe masura ce continutul 4K devine tot mai bogat.

Citeste mai multe detalii despre televizoarele 4K

In ultimul an, preturile televizoarelor de ultima generatie s-au redus semnificativ, mai ales in cazul televizoarelor Full HD, ceea ce a contribuit la cresterea vanzarilor de televizoare cu rezolutie mai mare.

"In ultimii doi ani, s-au vandut in Romania peste 100.000 de televizoare 4K", a precizat Lucian Radulescu, cluster head al Sony Romania si Republica Moldova, in cadrul aceluiasi eveniment.

In cel de-al doilea trimestru al acestui an, romanii au cumparat televizoare cu ecran plat in valoare de 76 milioane euro, cu aproape 34% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit studiului de piata GfK Temax.

Un televizor 4K costa in Romania peste 2.000 de lei.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#televizoare Samsung 4K Romania, #televizoare Samsung 4K 3K , #televizor